Stranačke aktivnosti     | 30.10.2020. 11:11 |

Saopćenje za javnost SDA Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

Imajući u vidu svakodnevna medijska istupanja, u kojima se kandidati pozivanju na "mišljenje građana", pa i ovo zadnje video obraćanje u kojem se dr. Tanović obraća glasačima i bukvalno "nameće" mišljenje za koga "oni neće glasati" i da je njihovo mišljenje već formirano u kontekstu "osvajanja vlasti" dužni smo ponuditi i svoj stav. Naime, podsjetićemo građanstvo da je ovaj dvojac politički mejdan imao još 2016. godine. I tada je uvaženi dr. Tanović istupao samouvjereno i nakon agresivne kampanje tada DF-a, uvaženi doktor ostvaruje  nešto više od 5300 glasova od ukupnih 69 000 registriranih birača, dok je aktualni Načelnik svoj mandat potvrdio sa nešto više od 13 000 glasova. I ako je izlaznost 2016 bila značajno niska, razlika u glasovima ova dva tadašnja favorita nije bila simbolična. Naravno, ovi podaci u principu predstavljaju samu statistiku, no cijeneći trenutne platforme na kojima se baziraju kampanje, te moto pod kojim nastupa kandidat dr. Tanović pod nazivom "Načelnik dr. Tanović", za njega mogu biti kontraproduktivne. Naime, i ako svaki građanin u ovom motu može prepoznati nadobudno lažno predstavljanje, što ga potencijalno može koštati i diskvalifikacije, ne želeći mu nikakvo zlo, možemo mu preporučiti samo slijedeće, "Doktore Tanoviću, vrhunski ste ortoped, medicinski radnik sa transferaškim iskustvom iz Klinike u Kliniku, iz Stranke u Stranku, povedite računa o svojoj kampanji. Ne rizikujte i ne deklarišite se prije nego li je to suđeno ili propisano, može Vam se "obiti o glavu", baš kao 2016. Ušli ste u utrku sa iskusnim borcem i neće Vam biti lako, kako zbog njegovih dosadašnjih rezultata, tako zbog naklonosti građana koji su mu i preliminarno iskazali podršku.

Želja za načelničkom pozicijom je očigledno jača i od etičkih načela, zbog kojih doktor navodi da se ne bi bavio medicinom za vrijeme mandata,što će svakom glasaču nametnuti "crv sumnje" u kontekstu da je humanu životnu misiju zamijenila želja za politikom. Stoga ovaj moto "Dr. Tanović Načelnik" pokazuje da su  lični interesi "Četvorke" ili možda čak doktora lično važniji od potreba sugrađana!

Ostaje da vidimo, a do tada dragi naši sugrađani, naši birači, glasajte razumom i racionalnošću, jer se bolji život ne gradi ispraznim i grandioznim riječima, već znanjem i iskustvom!

Vaša SDA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom