Stranačke aktivnosti     | 30.10.2020. 12:27 |

Saopćenje za javnost SDA Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

Krizni štab Ministarstva zdravstva izdalo je saopštenje za medije putem kojim osudjuje političke subjekte, a prije svih "Našu stranku" za neargumentovane tvrdnje u kontekstu "neažurnosti" ovog Štaba.
U cijelosti shvativši ovu poruku, SDA Novo Sarajevo izražava apsolutnu i neupitnu podršku kako Kriznom štabu, tako i svim mediciniskim radnicima, koji na "prvoj liniji odbrane" predano rade na održavanju ovog ranjenog zdravstvenog sistema.

Pandemija uzima svoj danak i razara mnogo veće i jače države od naše, tako da se našim herojima u bijelom zapravo trebamo staviti na raspolaganje kroz ulogu samoodgovornosti, a ne pukog kritikovanja . Oslobodimo se potreba za demagogijom, budimo samosvjesni, organizujmo se i svojim doprinosom.

Budimo volonteri Javnom zdravstvu i Civilnoj zaštiti, budimo odgovorni tako što ćemo pomagati svojim komšijama, a i samima sebi ne stavljajući u sumnju sve donešene mjere i preporuke.
Dakle, šaljemo poruku ohrabrenja i podrške našem Kriznom štabu i našim medicinarima uz želje da ovu pošast savladamo čim prije, te da i ovu nevolju, baš kao i onu od 92' ostavimo iza sebe uz savladanu i naučenu lekciju o tome, ko su zapravo pravi neprijatelji!


SDA Novo Sarajevo

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo