Stranačke aktivnosti     | 30.10.2020. 12:43 |

Priopćenje za javnost OO HDZ BiH Rama

FENA Saopćenje

Radio Rama i ove izbore u funkciji jedne politički opcije

Lokalni šerif, na lokalnom radiju koji se financira javnim novcem

Dok je jučer Radio postaja Rama emitirao pozive  političkim subjekti da se prijave za predstavljanje svojih političkih programa i kandidata, stvarajući tobožnji privid nepristrasnosti političkog predstavljanja, samo se koju minutu kasnije, niotkud, u programu pojavio  načelnik Općine Jozo Ivančević.

Nije potrebno posebno napominjati da je neprimjereno u predizborno vrijeme na javnom medijskom servisu, kojega plaćaju svi građani ove općine,  ugostiti jednoga od kandidata za načelnika te ga pustiti da govori bez bilo kakvih vremenskih organičenja i mogućnosti odgovaranja slušateljima na postavljanja pitanja.

Iskorištavanjem medijskog prostora lokalne postaje, čije mu se uredništvo ne usuđuje suprotstaviti, trenutni načelnik Općine Prozor-Rama još jednom je pokazao da za njega zakoni ove države ne važe te da ih ne želi poštovati.

Iako će se s Radija braniti da je Ivančević ugošćen u ulozi aktualnog načelnika i povodom usvajanja Nacrta Proračuna za 2021. godinu, takva priča ne pije vode, jer je načelnikovim  jučerašnjim  gostovanjem na javnoj radio postaji došlo je do eklatantnog kršenja propisa predizborne kampanje, načela demokratičnosti i etičnosti.

OO HDZ BiH Rama koristi prigodu javno pozvati Središnje izborno povjerenstvo, državno tužiteljstvo, te sve nevladine udruge koje promatraju legalnost izbornog procesa i medije, da se uključe i da ispitaju je li došlo do narušavanja nepristrasnosti političkoga predstavljanja. Pozivamo aktualnu vlast  predvođenu Jozom Ivančevićem da prestanu s kršenjem zakona te da u ovom predizbornom vremenu poštuje zakonske propise ali i temljne vrijednosti demokratskog sustava.

OO HDZ BiH Rama

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana