Svijet     | 30.10.2020. 13:54 |

U Indija se nastavlja trend usporavanja zaraze koronavirusom

FENA Internet

NEW DELHI, 30. oktobra (FENA) - Indija je izvijestila u petak o 48.648 novih slučajeva koronavirusa, nastavljajući s trendom opadanja brojki zaraženih, iako je ukupan broj potvrđenih slučajeva u toj zemlji nadmašio osam miliona i drugi je u svijetu odmah iza SAD-a.

Ministarstvo zdravstva također je izvijestilo o  563  smrtna  slučaja u proteklih 24 sata, čime je ukupan broj preminulih porastao na 121.090 ljudi zaključno s današnjim danom.

Usporavanje pandemije u Indiji sada traje duže od mjeseca i ta je zemlja javila o manje od 60.000 novozaraženih u skoro dvije sedmice. Sudeći po ministarstvu zdravstva, Indija ima 594.386 aktivnih slučajeva.

Iako brojke zaraženih opadaju širom zemlje, prijestonica New Delhi mogla bi se, međutim, suočiti s trećim valom zaraze.

Nacionalna prijestonica, koja je nedavno postala najteže pogođeni grad u Indiji, među nekoliko je regija u toj zemlji koje bilježe nagli rast zaraza od prošle sedmice.

New Delhi ima 30.952 aktivnih slučajeva virusa. Grad je bilježio više od 5.000 slučajeva dnevno tokom protekla tri dana. Nagli rast broja zaraženih dolazi u vrijeme kada su nivoi zagađenosti buknuli u prijestonici, pogoršavajući respiratorne bolesti među stanovnicima, prenosi AP.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!