Bosna i Hercegovina     | 30.10.2020. 17:37 |

Gradonačelnik Milić: Sve u što smo ulagali u naselju Ilićka služi svrsi

FENA Saopćenje

BRČKO, 30. listopada (FENA) – Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić i voditelj Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić obišli su u petak, s rukovodstvom Mjesne zajednice Ilićka, infrastrukturne projekte koji su realizirani u proteklom razdoblju u spomenutom naselju.

Gradonačelnik Milić je prilikom obilaska dječijeg vrtića, gdje su u tijeku završni radovi, istaknuo kako je Ilićka jedna od najmlađih i najvećih mjesnih zajednica u Distriktu s velikim brojem djece za koju je izgrađena škola, te da će uskoro svečano biti otvoren i dječiji vrtić, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

Spomenuti vrtić je kapaciteta 100 djece i u tom objektu će biti smještena centralna kuhinja za potrebe svih objekata Javne ustanove Obdanište "Naša djeca".

Milić je podsjetio da je objekt rađen uz pomoć Vlade Republike Srbije koja je za te namjene donirala 500.000 eura, odnosno na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Republike Srpske i Republike Srbije, kao i sredstvima iz budžeta Brčko distrikta.

"U proteklom razdoblju mnogo je uloženo na prostoru Mjesne zajednice Ilićka, od izgradnje kružnog toka do sportskih igrališta. Sve ono u što smo ulagali ovdje služi svojoj svrsi",rekao je Milić.

On je dodao da slijedi period realizacije više značajnih projekata na cijelom prostoru Distrikta.

Predsjednik Mjesne zajednice Ilićka Damjan Dundžić rekao je kako su svi do sada realizirani infrastrukturni projekti doprinijeli kvalitetnijem životu stanovnika te mjesne zajednice.

"Mogu kazati sve pohvale za suradnju s vlastima u proteklom periodu. Kada bi se nastavilo i ubuduće ne možemo biti nezadovoljni“, dodao je Dundžić.

Predsjednik Fudbalskog kluba Ilićka Dalibor Šarenac rekao je kako očekuje da će Vlada Distrikta u narednoj godini omogućiti nastavak izgradnje stadiona tog kluba kako bi mogli steći uvjete za igranje u većem rangu. 

Član Upravnog odbora Omladinskog pogona Ilićka Vedran Jovičić podsjetio je da je zahvaljujući podršci vlasti te zalaganjem članova Udruženja Ilićka dobila Balon salu na parceli mjesnog stadiona.

"Mi smo svi aktivno sudjelovali i cilj nam je da pomognemo djeci koja treniraju da imaju adekvatne uvjete", dodao je Jovičić

 Neposredan povod današnje posjete naselju Ilićka bila je i svečanost povodom osvještanja novih prostorija za rad Kulturno- umjetničkog društva "Ilićka".

 "Dugujemo zahvalnost Vladi Brčko distrikta, a posebno gradonačelniku koji se zauzeo da dobijemo ove prostorije koje su nam bile toliko neophodne", zaključio je predsjednik KUD "Ilićka" Jovan Savić, navodi se u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom