Bosna i Hercegovina     | 30.10.2020. 20:34 |

Kosača u bojama zastave Francuske  

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 30. listopada (FENA) - Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru petak je osvijetljen bojama zastave Francuske u znak podrške toj zemlji u borbi protiv terorizma, kako su okarakterizirani jučerašnji napadi. 

Akciju osvjetljenja "Kosače" organizirala je neformalna skupina aktivista iz Mostara koji i inače provode ovakve akcije, a kako su istaknuli, ovo je znak potpore narodu Francuske.

- Francuski narod nije i neće biti sam u borbi protiv terorizma. Naš cilj je poslati poruku iz Mostara, upravo ispred Kosače, kako bi narod Francuske vidio da ima našu potporu, potporu iz Hercegovine, zato što je terorizam globalni problem kojeg zajedno moramo iskorijeniti - kazala je za Fenu Klaudija Babić, jedna od organizatorica događaja.

Uz natpis "Tous unis contre le terorrisme" (Ujedinjeni protiv terorizma) mostarski aktivisti su tako izrazili solidarnost s Francuskom. 

Inače, u Nici je napadač koji je uzvikivao “Allahu Akbar” u četvrtak odrubio glavu ženi i ubio još dvoje ljudi, dok je u odvojenom incidentu policija ubila muškarca koji je prolaznicima prijetio pištoljem.

Francuski predsjednik Macron ocijenio je ove napade kao napad na Francusku slobodu. Rekao je da Francuska napadnuta "zbog svojih vrijednosti, težnji prema slobodi i mogućnosti da na svom tlu ima vjerske slobode".

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'