Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost OO SDA Zenica

Saopćenje

Stranka demokratske akcije održala je predizborni skup za građane Crkvica, na kojem su predstavljeni kandidati za Lokalne izbore 2020 te politička platforma i izborni program "Za jaku Zenicu".

Kandidat za gradonačelnika, univerzitetski profesor i predsjednik SDA Zenice Nezir Pivić, naglasio je da izborni program predstavlja kvalitetnu platformu za nastavak razvojnog puta Zenice. U prethodne četiri godine na gradskom području skoro da nije bilo ulaganja, a potrebe građana su ignorisane. Poručio je da će se odmah nakon preuzimanja pozicije gradonačelnika posvetiti projektima koji će unaprijediti uslove života za sve građane.

U Crkvicama će se posebna pažnja posvetiti potrebama djece i mladih, tako da je planirana obnova obdaništa, postavljanje "ležećih policajaca" radi zaštite učenika, postavljanje rukohvata za put ka OŠ "Mak Dizdar", a ovo naselje će dobiti i prvo dječije igralište.

Uz pomoć Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport radit će se rekonstrukcija zgrade Medicinske škole i sportskog igrališta. Planirana je rekonstrukcija ceste Sunčana dolina - Talami, izgradnja trotoara od BP Petrol do Talama te rekonstrukcija glavne ceste od kružnog toka Babina rijeka do PS Crkvice, a u fokusu će biti i unapređenje opće sigurnosne situacije u naselju.

"Vlast SDA je megaprojektima promijenila imidž Zenice, a razvoj je zaustavljen prije četiri godine, kada smo namjeravali intenzivirati ulaganja u naselja. Izgubili smo vrijeme, ali nikad nije kasno da se vratimo na put razvoja i stabilnosti. SDA ima plan za spas Zenice i njenih simbola, a to su prepoznali građani koji će 15. novembra kazniti svađalačku i nazadnu politiku aktuelne vlasti u Zenici", poručio je Pivić.

Građani Crkvica sa oduševljenjem su pozdravili planove SDA, dajući bezrezervnu podršku profesoru Piviću i najkvalitetnijoj listi kandidata za Gradsko vijeće Zenice od obnove nezavisnosti BiH, na čelu s privrednikom Suadom Kaknjom. SDA na izbore izlazi pročišćena i osnažena, a snažna podrška građana na svim skupovima, kao i izborne ankete, najavljuju neupitnu pobjedu na ovim izborima.

Za jaku Zenicu!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.