Stranačke aktivnosti     | 31.10.2020. 10:53 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić izjavio je da se u glavnom gradu BiH nalaze kapije  i ključevi za mir i slobodu Evrope i povratak u budućnost građana Sarajeva.

Vrijeme je da se povijesni  značaj Sarajeva valorizira razvojem savremene evropska  metropole.

Sarajevo može da to postigne ukoliko  bude potpuno otvoreno središte građana svijeta koji žive u harmoničnom interaktivnom  odnosu sa sarajlijama i kreiraju centre znanja,nauke,novih tehnologija i ekološki prostor mira i slobode ,zdravlja   i socijalne sigurnosti,umjetnosti i sporta.

Grad u kojem će se vratiti olimpijski duh  starosjedilaca i novim generacijama dati impuls za to da se razvija brže,više i jače kao ekonomska i socijalna ,humana i  urbana zajednica.

Sarajevo se u svojoj prirodnoj sredini zahvaljujući graditeljskoj,historiskoj,kulturnoj,duhovnoj i prirodnoj baštini

može pretvoriti u jedinstvenu metropolu u Evropi i svijetu ukoliko izgradi potrebnu infrastrukturu budućnosti.Prvo i neodložno je zaustaviti nasilje nad  prostorom grada divnjom  gradnjom koja  uništava  našu baštinu .

GDS BiH je predložio tekst zadonošenje Zakona o glavnom gradu BiH i povratak izvornih prihoda Sarajevui ovlaštenja za upravljanje i organizovanje njegovih vitalnih funkcija u interesu građana..

Samo na taj način može da se  stvori novi ambijent  produktivnog stvaralaštva i ugodnog življenja za sve građane.To je osnova za prostornu i razvojnu politiku Sarajeva,grada  koji će svi građani BiH osjećati bliskim na svoj način.Sarajevo ima snagu da poštuje i  voli različito a to je bosanskohercegovačka vrijednost i snaga.

Vratimo se u budućnost i dajmo šansu mladima koji su postigli svjestke standarde talentima i obrazovanjem.Sarajevo može ,hoće i zna da bude ponovo i centar vrhunskih privrednih  kompanija  samo ukoliko iskorijeni beskrupuloznost neobrazovanih i novokomponovanih samoproglašenih močnika .

U fokusu razvoja potrebno je da  imamo pored kapija  i ključeva nađu i prepoznaju  ljudi koji znaju kako se kapije otvaraju i kojim ključem se otvaraju putovi za novi iskorak Sarajeva u budućnost..Izbori su prilika da se učini korak više za Sarajevo sa takvim ljudima ukoliko ih zaokružite na listama.Oni  koji se  predstavljaju kao" mesije i dobročiniteli" i jedini mogući  izbor a u proteklom vremenu su iznevjerili očekivanja građana ne zaslužuju vaše povjerenje.

Dajte glas za one koji su u vašem komšiluku stekli ugled ipotvrdili svojim radom i životom da mogu da budu ličnosti koje će znati da rade za opšte ,a ne samo za svoje dobro.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo