Stranačke aktivnosti     | 31.10.2020. 14:41 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Sramotni izgovori za odlaganje izgradnje spomenika borcima Vojske RS u Banjaluci
Prva štednja vlasti na spomeniku borcima Vojske RS u Banjaluci


Priznanje da je izgradnja centralnog spomen-obilježja borcima Vojske RS u Banjaluci, jedini veliki projekat koji se odlaže zbog pandemije, je neviđeno poniženje za sve one koji su stradali i borili se za Republiku Srpsku, poručili su iz Banjalučkog SDS.

Navode da se čekanje od dvije i po decenije od završetka rata za izgradnju spomenika ljudima koji su za Srpsku položili živote ničim ne može opravdati, pogotovo kada se zna da novca ne manjka za druge manje bitne projekte.

„Očigledno je da je izgradnja spomenika, kao i svih prethodnih godina, poslednja na listi prioriteta vlasti“, rekao je Saša Lovrić, član Izvršnog odbora SDS.

Lovrić keže da se iz najnovije izjave ministara rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunović jasno vidi da ne postoji iskrena volja vlasti da Banjaluka konačno dobije ovaj spomenik..

„Njegova izjava da se ni pet mjeseci nakon obećanja predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i gradonačelnika Igora Radojičića o gradnji centralnog spomen-obilježja na najnovijoj lokaciji „Tim za pripremu idejnog rješenja“ nijednom nije sastao sve govori, “, navodi Lovrić.

Ozbiljnost sa kojom se krenulo u ovaj projkat, dodaje Lovrić, ilustruje i izjava predsjednika Boračke organizacije RS Milomira Savčića u kojoj je rekao da je „samo neformalno obaviješten da je član tog odbora i da ga nakon toga više niko nije kontaktirao“.

Daniel Jakovljević, član Izvršnog odbora GO SDS Banjaluka, kaže da je potpuno jasno da se SNSD- ova vlast, kao i pred svake prethodne izbore u Banjaluci, još jednom grubo poigrale sa osjećanjima porodica stradalih i vojnika koji su se borili za staranje Republike Srpske.

„Ako imaju para za podzemnu garažu koja košta 35 miliona KM i za predizborno asfaltiranje, onda je moralo biti sredstava i za izgradnju spomenika“, istakao je on.

Jakovljević kaže da on, kao borac prve katergorije, osjeća veliku bol što je najveći grad u RS ujedno i jedini koji nema spomen-obilježje poginulim borcima Vojske RS


Napominje da je SNSD u Banjaluci na vlasti u proteklih 20 godina i da je ovaj objekat mogao biti izgrađen za manje od godinu dana da je bilo dobre volje.

„Stiče se utisak da vlasti odabirom neadekvatnih, ili lokacija koja imaju nerješene imovinsko pravne odnose, unedogled odlaže početak gradnje“, poručio je Jaovljević.

Željko Raljić, član Izvršnog odbora GO SDS Banjaluka , je podsjetio da su u vrijeme kada su SNSD-ovi tajkuni bukvalno otimali gradsko zemljište u centru grada, vlasti predvođene ovom strankom godinama insistirale da se spomen obilježje za poginule borce Vojske RS pravi pored džamije Ferhadije.

„Kada su od toga odustali kao novu lokaciju su odredili zemljište koje je privatizovano“, naveo je Raljić.

On je upitao vlasti da li će i najnovija lokacija kod Palate predsjednika, biti samo privremena predizbora priča, kojih su se građani banjaluke naslušali u prethodnih 20 godina.

Raljić njapominje da su uporedo sa lažnim obećanjima trošena ogromna sredstava na papirologiju za izgradnju spomenika na lokacijama za koje se unaprijed znalo da nisu adekvatne.

„Papirologija za izradu spomenika borcima Vojske RS na prvoj lokaciji, kod džamije Ferhadije od koje se odustalo, građane je koštala 384.460 KM“, istakao je Raljić.

On je poručio da je sve što se izdešavalo sa izgradnjom spomenik dokaz da SNSD na patriotizam gleda isključivo kao na sredstvo za ubiranje političkih poena i da Banjaluka ovaj spomenik neće dobiti sve dok je ova stranka na vlasti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom