Bosna i Hercegovina     | 31.10.2020. 17:05 |

Za v.d. ministricu zdravstva Kantona Sarajevo imenovana Jasna Agić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Na online sastanku vršilac funkcije premijera Anis Krivić donio je odluku prema kojoj će u narednom periodu vršilac dužnosti ministra zdravstva Kantona Sarajevo biti članica Vlade Kantona i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić, zbog privremene spriječenosti i bolesti ministra zdravstva. 

Odluka je stupila na snagu odmah. 

Odmah po imenovanju, v.d. ministrica zdravstva Agić je uputila poziv članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS na zajednički sastanak u ponedjeljak u 09.00 sati na kojem će biti razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo sa realizacijom zaključaka Vlade KS od 29. oktobra, kao i naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. 

Budući da je Vlada KS zaprimila i zaključke KCUS-a u petak u 17.10 sati, a koji su u jednom svom dijelu u potpunoj suprotnosti sa naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, v.d. premijera KS je uputio dopis federalnom ministru Vjekoslavu Mandiću koji se odnosi na realizaciju naredbi i zaključaka kriznih štabova ministarstava zdravstva FBiH i KS, kao i odgovarajućih zaključaka Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Današnjem sastanku, kojem je prisustvovao i premijer Mario Nenadić, aktivno učešće je imao i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, koji je potvrdio da će inspekcija ispuniti svoj zadatak i obići Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kako je i zatraženo zaključcima Vlade KS nakon nedavne zajedničke sjednice Vlade KS i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo