Stranačke aktivnosti     | 02.11.2020. 14:50 |

Saopćenje press službe SBB-a

FENA Saopćenje

Zastupnik SBB-a u Parlamentu Federacije BiH, dr. Adis Arapović obratio se kriznim štabovima, Centralnoj izbornoj komisiji, političkim strankama i javnosti dramatičnim apelom.

“Dok ljekari i zdravstvena struka šalju vapaje jer je pritisak na bolnice već sada gotovo neizdrživ, dotle nekolicina iracionlanih, zajapurenih i pohlepnih političara radi sve da se stanje pogorša. U tome predanjači SDA sa svojim korona-skupovima na kojima se svjesno širi zaraza, dok ljekari padaju na koljena ne bi li je zaustavili. Zar je izborni rezultat preči od zdravlja i života naroda u koji se po potrebi zaklinju?! Zar je fotelja nečelnika ili vijećnika vrijedna jednog, a kamoli desetina ili stotina izgubljenih života, naših očeva, majki, braće, sestara, djece!? S jedne strane širite zarazu, a s druge strane vaši direktori bolnica zatvaraju vrata pacijentima i apeliraju na odgovornost!?

Širom Evrope vlade donose nove restriktivne mjere, uključujući potpuna zatvaranja i policijski sat. Našoj posrnuloj ekonomiji nove mjere značile bi smrtni udarac. Restriktivne mjere direktno zavise od broja zaraženih, umrilh, te intenziteta širenja zaraze. Ako ovako nastavite gospodo vlastopljupci, u naredne dvije sedmice, odnosno do dana izbora, možemo očekivati eksploziju broja zaraženih i nove restriktivne mjere. Zatvaranje škola, restorana, kafana, frizeraja, granica, itd.”, navodi Arapović.

“SBB nije, niti će napraviti ijedan predizborni skup. Nećemo žrtvovati zdravlje građana radi izbornog rezultata. 

Zbog svega navedenog, pozivam Federalni i kantonalne krizne štabove da hitno zabrane političke skupove i svako veliko okupljanje u zatvorenom ili otvorenom prostoru, jer su predizborni skupovi postali nekontrolirani klasteri, sijači smrti.

Pozivam Centralnu izbornu komisiju da konačno shvati da je održavanje izbora trenutno najveći epidemiološki rizik u državi.  U suprotnom, cijena održavanja lokalnih izbora više neće biti u novcu već u broju ljudskih života, ozlojađenih porodica, siročadi i potpuno izbezumljenom stanovništvu. Zar je pohlepa za vlašću, pozicijama i foteljama preča od potrebe da se očiglednoj egzistencijalnoj prijetnji velikih razmjera suprotstavimo na racionalan i odgovoran način!?”, navodi se u saopćenju koje potpisuje zastupnik SBB-a Adis Arapović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo