Bosna i Hercegovina     | 02.11.2020. 15:09 |

Rođendanski bazar Red Door Puba za podršku djeci oboljeloj od raka

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Red Door Pub iz Sarajeva najavio je humanitarni bazar za pomoć djeci oboljeloj od raka, a prikupljeni novac bit će doniran Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'.

Vlasnik Emir Pleh kazao je za Fenu da će u subotu u prostorijama tog puba izlagači donijeti svoje proizvode, na bazar. Bit će tu različitih stvari, a cilj je pomoći djeci oboljeloj od raka.

- Bit će tu slatkiša, odjevnih predmeta, nakita... Uglavnom fokus je, koliko ko može, donirati u humanitarne svrhe odnosno za pomoć rada Udruženja. Namjera je da toga dana što više posjetilaca prođe kroz bazar, u skladu sa epidemiološkim mjerama - naglasio je.

Kako je najavio, iste večeri nakon bazara bit će upriličena i projekcija filma 'Velika bijela kuća', priča mladih koji su u djetinjstvu pobijedili rak.

- Mi smo odlučni u namjeri da osmijeh vratimo na lica djece oboljele od raka pa makar i na trenutak. Odlučni smo u namjeri da im pomognemo u njihovoj borbi, pogotovo sad kad im je podrška najpotrebnija. Sad kad se cijeli svijet bori s nevidljivim neprijateljem - poručuju iz Red Door Puba.

Humanitarni bazar planiran je za subotu, 7. novembar od 12 sati do 18 sati u Red Door Pubu (Kranjčevićeva 18) uz poštivanje epidemioloških mjera, preporuka i naredbi Kriznog štaba FBiH. Pri ulasku u pub obavezna je dezinfekcija ruku i zaštitna maska.

Red Door Pub tim događajem proslavit će i svoj 1. rođendan, a posvećuju ga oboljeloj djeci i njihovoj borbi do konačne pobjede nad rakom.

Pleh kaže da se u objektu Red Door Puba inače poštuju sve epidemiološke mjere propisane od nadležnih organa, a u periodu pandemije osjeti se značajan pad prometa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu