Stranačke aktivnosti     | 02.11.2020. 15:32 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Gordan Grlić Radman, hrvatski ministar vanjskih poslova, u današnjem obraćanju medijima u Mostaru ponovio je već poznate stavove hrvatskog državnog rukovodstva i eksplicitno naglasio da budućnost BiH ovisi od stavova lidera tri naroda. Tim povodom reagovala je Naša stranka.

„Današnji medijski nastup gospodina Radmana potvrđuje činjenicu da se hrvatski državni vrh stavio u službu predizborne kampanje HDZ-a BiH. Radman je u BiH došao na kvazi akademski, a u suštini predizborni HDZ-ov skup s kojeg je cilj u javnost plasirati poruke u službi raspirivanja međunacionalne mržnje kako bi homogenizirali Hrvate da u što većem broju glasaju HDZ. Takva je poruka i gospodina Radmana koji je rekao da budućnost BiH zavisi od lidera tri naroda.

Sve što je zavisilo od tih samozvanih lidera je ili uništeno ili svedeno na najniže grane osim njihove imovine i imovine njima bliskih ljudi. Budućnost BiH zavisi i zavisit će od svih njenih građanki i građana. Šta građani žele najbolje pokazuje njihov odabir zemalja u koje odlaze otjerani uslovima života koje im kreiraju nacionalne stranke. Radi se mahom o zapadnim, građanski ustrojenim demokratijama. U stanju smo stvoriti takvu zemlju ovdje. A Hrvatska, ako neće pomoći, neka barem ne odmaže.

Ni Radman ni bilo ko drugi nikakvim izjavama neće uspjeti prikriti činjenicu da je upravo HDZ u poslijeratnom periodu najkrivlji za stanje u kojem se nalazi narod za čiju se ravnopravnost tobože bori. To je stanje beznađa, masovnog iseljavanja, masovnih otkaza i siromašenja. Svojom pomoći HDZ-u hrvatski državni vrh sebe čini saučesnikom u održavanju takvog stanja.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom