Bosna i Hercegovina     | 02.11.2020. 15:56 |

Naša stranka: Hrvatski državni vrh u službi predizborne kampanje HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Naša stranka smatra da današnji medijski istup u Mostaru ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana svjedoči da se hrvatski državni vrh stavio u službu predizborne kampanje Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Bosni i Hercegovini.

- Hrvatski ministar vanjskih poslova, u današnjem obraćanju medijima u Mostaru je ponovio već poznate stavove hrvatskog državnog rukovodstva i eksplicitno naglasio da budućnost BiH ovisi od stavova lidera tri naroda. 

Današnji medijski nastup ministra Radmana potvrđuje činjenicu da se hrvatski državni vrh stavio u službu predizborne kampanje HDZ-a BiH. Radman je u BiH došao na kvaziakademski, a u suštini predizborni HDZ-ov skup, s kojeg je cilj u javnost plasirati poruke u službi raspirivanja međunacionalne mržnje kako bi homogenizirali Hrvate da u što većem broju glasaju za HDZ-e. Takva je poruka i Radmana koji je rekao da budućnost BiH zavisi od lidera tri naroda - citat je iz saopćenja Naše stranke.

Ova stranka dalje naglašava da budućnost Bosne i Hercegovine zavisi i da će zavisiti i dalje - od njenih građana.

- Sve što je zavisilo od tih samozvanih lidera je ili uništeno ili svedeno na najniže grane osim njihove imovine i imovine njima bliskih ljudi.

Budućnost BiH zavisi i zavisit će od svih njenih građanki i građana. Šta građani žele, najbolje pokazuje njihov odabir zemalja u koje odlaze, otjerani uslovima života koje im kreiraju nacionalne stranke. Radi se mahom o zapadnim, građanski ustrojenim demokratijama. U stanju smo stvoriti takvu zemlju ovdje. A Hrvatska, ako neće pomoći, neka barem ne odmaže - ističe također Naša stranka u saopćenju.

Ni Radman ni bilo ko drugi neće uspjeti nikakvim izjavama prikriti činjenicu da je upravo HDZ-e u poslijeratnom periodu najviše kriv za stanje naroda za čiju se ravnopravnost tobože bori, stav je Naše stranke koja također smatra da je tu riječ o stanju beznađa, masovnog iseljavanja, masovnih otkaza i siromašenja, a da svojom pomoći HDZ-u, hrvatski državni vrh čini sebe saučesnikom u održavanju takvog stanja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!