Stranačke aktivnosti     | 03.11.2020. 15:17 |

Saopćenje za javnost OO SDA Zenica

FENA Saopćenje

Stranka demokratske akcije održala je predizborni skup u Gorici na kojem su predstavljeni kandidati te politička platforma i izborni program "Za jaku Zenicu".

Kandidat za gradonačelnika prof.dr. Nezir Pivić rekao je da program nudi rješenje za probleme i grada i sela, koje je aktuelna vlast na čelu s Fuadom Kasumovićem ignorisala četiri godine. Ponovio je da je Kasumović na vlast došao na prevaru, obmanuvši birače obećanjima od kojih nije ispunio gotovo niti jedno.

"Taj čovjek nije uopće pričao o Zenici, kao što ni sada ne priča. Taj čovjek je obećao da će riješiti sve probleme koje je proizvelo stanje u zemlji u cjelini, a prije svega stanje nepravde. Taj čovjek, ne da je nije riješio problem nepravde, već je "uhljebljavanjem" istomišljenika, oduzimanjem radnih mjesta poštenim radnicima Zenicatransa, upropaštavanjem Čelika i ZEPS-a, Zenicu još više zacementirao. Taj čovjek je danas sve ono, samo još više i jače, protiv čega je govorio 2016. godine. Taj čovjek je sinonim za političku prevaru", rekao je Pivić.

Nova vlast SDA na čelu s budućim gradonačelnikom Pivićem planira važne infrastrukturne projekte u Gorici - izgradnju puta od sela do sportskog igrališta, obnovu igrališta te obnovu doma mjesne zajednice.

Mještani su iskazali snažnu podršku profesoru Piviću i kandidatima najkvalitetnije liste SDA za Gradsko vijeće, a posebno Suadu Kaknji, nosiocu liste, koji je rođen i odrastao u Gorici.

"Ovo je najkvalitetnija lista SDA od obnove nezavisnosti BiH. Došlo je vrijeme da branimo Bosnu u Zenici, ali akobogda ne puškom nego političkim putem. Ovo je trenutak prevrata, ovo je trenutak kada su se svi okrenuli protiv SDA, a okretanje protiv SDA je okretanje protiv Bosne. Ne braneći Bosnu, izgubićete svoju avliju", rekao je Kaknjo.

Uz bezrezervnu podršku građana u svim mjestima koje je obišao pobjednički tim SDA, pobjeda SDA na ovim izborima je neupitna, a to najavljuju i nezavisne izborne ankete.

Za jaku Zenicu!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo