Bosna i Hercegovina     | 03.11.2020. 16:25 |

MVP Pakistana - Pakistan ima tradicionalno tople i prijateljske odnose sa BiH

FENA Saopćenje

ISLAMABAD, 3. novembra (FENA) - Na poziv premijera Imrana Khana, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će u dvodnevnoj službenoj posjeti Pakistanu 4. i 5. novembra.

Predsjedavajući će biti u pratnji delegacije na visokom nivou, uključujući ministra za sigurnost, kao i savjetnika, navodi se u saopćenju pakistanskog ministarstva vanjskih poslova.

Tokom posjete, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine pozvat će premijera i predsjednika i imat će odvojene interakcije s predsjedavajućim Narodne skupštine, ministrom vanjskih poslova, savjetnikom premijera za trgovinu i investicije i drugim uglednicima.

Ovo je prva posjeta Džaferovića Pakistanu u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Prije toga, premijer Imran Khan susreo se s Džaferovićem na marginama 14. samita OIC-a u Meki u maju 2019. godine.

Pakistan ima tradicionalno tople i prijateljske odnose s Bosnom i Hercegovinom. Dvije zemlje pružale su jedna drugoj podršku kada im je bilo najpotrebnije. Tokom godina 1994-95, Pakistan je značajno doprinio s trupama u UN-ovoj mirovnoj misiji. Bosna i Hercegovina pružila je pomoć tokom potresa 2005. i poplava u Pakistanu 2010. godine.

Posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine poslužit će za jačanje bilateralnih odnosa i jačanje saradničkih veza između naroda dviju zemalja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'