Ekonomija     | 04.11.2020. 13:22 |

BBI banka kroz program 'Liderstva' pokreće takmičenja u pregovaranju i debatama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Bosna Bank International (BBI) i Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”, u saradnji s odabranim srednjim školama i gimnazijama u BiH, najavili su danas organizaciju takmičenja mladih u pregovaranju pod nazivom „BBI liga pregovaranja“. 

Kroz takmičenje se nastoji podstaknuti mlade, buduće poslovne lidere, da svojim govorom ostvaruju plemenite ciljeve. Tim su povodom danas u BBI banci direktori triju sarajevskih gimnazija - Senada Salihović (Treća gimnazija), Seid Alibegović (Druga gimnazija), Lejla Tuzlak (Prva gimnazija) i predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić potpisali Memorandum o saradnji. Naida Hota-Muminović, direktorica Prve bošnjačke gimnazije, koja također učestvuje u projektu, memorandum će potpisati naknadno.

- Takmičenje srednjoškolaca organizirat ćemo u okviru projekta 'BBI program liderstva i izvrsnosti', a cilj nam je da to postane platforma za  buduće lidere u svijetu biznisa i društvenog života BiH - izjavio je Bukvić.

Učenici koji budu učestvovali u projektu imat će priliku da nauče nove vještine i da zauzmu važnu ulogu u razvoju zajednice. Samo takmičenje bit će organizirano tako da simulira poslovne situacije u kojima se učenici stavljaju u različite uloge u jednom poslovnom odnosu, te pregovaraju detalje kako bi postigli određeni cilj.

Učenici prikupljaju poene na osnovu uspješnosti u pregovorima, te najbolji dobijaju atraktivne novčane nagrade i priznanja, a takmičare će ocjenjivati stručni žiri. Također, najuspješniji među njima imat će priliku da učestvuju u posebnom BBI mentoring programu.

Osim takmičenja mladih u pregovaranju, BBI planira i organizaciju tematskih debata između timova odabranih srednjih škola. Na takmičenje se mogu prijaviti učenici 3. i 4. razreda odabranih srednjih škola i gimnazija. Prijava se vrši putem škole, odnosno gimnazije, saopćeno je iz BBI banke. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo