Svijet     | 04.11.2020. 18:14 |

Zovko: SAD će uvijek biti najvažniji strateški partner EU-a

FENA Saopćenje

BRUXELLES/SPLIT, 4. studenoga (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je kao stalna izvjestiteljica u sjeni ispred EPP-a za Sjedinjene Američke Države na webinaru "Američki izbori – novo poglavlje u odnosima EU-a i SAD-a" u organizaciji ureda Europskog parlamenta u Zagrebu.

Prisutni su raspravljali o budućnosti transatlantskih odnosa u svjetlu održanih predsjedničkih izbora u Americi, priopćeno je iz EPP-a.

Zovko je govorila o očekivanjima Europske unije od nove američke administracije, poglavito u području vanjske i sigurnosne politike, strateškog odlučivanja kao i trgovinske i gospodarske suradnje. Pritom se osvrnula i na budućnost američke političke scene nakon predsjedničkih izbora.

U svome izlaganju Zovko je navela kako je položaj SAD-a prema Europi od početka Trumpovog predsjedničkog mandata dodatno ujedinio Europsku uniju koja mora nastaviti raditi na tome da uistinu postane globalni igrač na međunarodnoj sceni.

Naglasila je kako će bez obzira na ishode predsjedničkih izbora, Amerika ostati najvažniji strateški partner Europske unije.

"SAD će uvijek biti najvažniji strateški partner Europi, bez obzira tko pobijedio. EU mora poštovati volju američkih građana" zaključila je Zovko. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana