Stranačke aktivnosti     | 05.11.2020. 11:42 |

Saopćenje za javnost OO SDA Banovići

FENA Saopćenje

Načelniče Općine Banovići do 15.novembra, ne možemo vas nazvati gospodinom jer to niste. Pokušali ste opravdati svoj izostanak u debatnoj emisiji RTV TK u kojoj je učestvovao i naš kandidat za načelnika, gosp. Bego Gutić, saopštenjem koje ima formu pamfleta u kojem ste naveli sve same laži i insinuacije u formi opravdanja zbog čega niste prisustovali pomenutoj emisiji.

Koliko ste bili neuvjerljivi govore i komentari na društvenim mrežama za koje znamo da vrlo pažljivo pratite, u kojima ste popljuvani, a u prilog tome govori komentar novinarke RTV TK Azre Mešić, koja Vas je pitala zašto već dvije godine nemate hrabrosti da učestvujete u bilo kom medijskom nastupu.

Obzirom da niste bili prisutni u emisiji, a imali smo namjeru preko našeg kandidata postaviti Vam nekoliko pitanja, učinit ćemo to ovim putem. Nadamo se Vašem brzom i iskrenom odgovoru.

·       Zašto izbjegavate položiti račune građanima Banovića, to je Vaša obaveza kao izabranog zvaničnika?

·       Zašto je Vaš nosilac liste također izbjegao predstavljanje na RTV TK, iako znamo da je nastanjen nedaleko od zgrade RTV TK?

·       Izbjegavanje nastupa u medijima je navika koju ste preuzeli od Vašeg predsjednika stranke Kukić Mirsada, koji već trideset godina pretenduje da bude lider, a niti ima znanja niti ima sposobnosti da se predstavi građanima, da ga građani vide i čuju. Svih ovih trideset godina od sebe pravi kult nedodirljivosti, izbjegavajući susrete sa običnim ljudima, što pokazuje jednu vašu generalnu karakteristiku-kukavičluk.

·       Da li je uslov da u Vašoj stranci kandidat ima potvrđenu optužnicu kako bi uopšte mogao biti kandidovan za bilo koji nivo vlasti, kao što je npr. Vaša kandidatura za načelnika?

·       Da li su termini poput “satrati” i “zdrobiti” koje koristite u svojim javnim nastupima u predizbornoj kampanji isključivo odraz političkog i svakog drugog primitivizma Vas i Vaših nadređenih ili su to prijetnje koje planirate realizirati?

·       Zašto zloupotrebljavate službeno vozilo u predizborne aktivnosti i u privatne svrhe po čemu ste i dobili nadimak “Mido Passat”. Kako Vam je uspjelo ono što nije nikome, da nakon kupovine auta na putu od Auto kuće Nipex do Banovića isti dan ga uništite i napravite na njemu totalnu štetu?

·       Koliko ste članova uže porodice  u svom sedmogodišnjem mandatu zaposlili, osim supruge Mersihe u Službi za zapošljavanje TK, sestre Medihe koju ste zaposlili u Općini Banovići,  zeta Admira Demirovića u MUP TK, amidžišne Mensure Husić Memić u Zavod za zapošljavanje TK?

·       Koliko ste privukli stranih investicija i otvorili radnih mjesta?

·       Koliko ste građana iselili iz Banovića za vrijeme svog mandata?

·       Koliko ste i koje ste kapitalne projekte finansirali  iz budžeta Općine, ne računajući 10 miliona iz Budžeta TK?

·       Zašto ste uništili sport i kulturu u Banovićima?

·       Zašto Vaš direktor JU Centar za socijalni rad Nevzet Tufekčić zloupotrebljava dodjelu novčane pomoći i ucjenjuje korisnike socijalne pomoći na način da ukoliko ne glasaju za tebe kao načelnika više neće dobijati socijalnu pomoć?

·       Zašto Ibrahim Mujkić (predsjednik mjesnog ogranka PDA Grivice) ucjenjuje korisnike socijalne pomoći koji dobijaju mjesečne karte za prevoz, da ukoliko budu posjećivali skupove SDA, to pravo će im biti ukinuto?

·       Zašto zloupotrebljavate budžetska sredstva i nezakonito ih prebacujete fudbalskom klubu Budućnost Banovići, da li je to zbog toga što Vaš sin treba da bude prvotimac?

·       Kako ste na poziciju stručnog saradnika za odnose sa javnošću i protokol umjesto dipl. žurnaliste zaposlili dipl.ekonomistu, kako ste u Službu za stambeno komunalne poslove, društvene djelatnosti i zajedničke poslove primili vijećnicu PDA, Anelu Mujić, koja je po struci dipl.bachelor razredne nastave?

·       Zašto niste izvršili toplifikaciju grada i zašto nije smanjena cijena grijanja?

·       Zašto nije riješeno vodosnadbijevanje?

·       Zašto plaćamo najskuplji parking prostor i zašto plaćamo parking ispred JZU Dom zdravlja Banovići?

·       Zašto niste ukinuli nelegalnu komunalnu naknadu za gradsko građevinsko zemljište  dok to nije učinila Vlada TK?

·       Zašto ste građanima Banovića nezakonito rušili izgrađene objekte, a sa druge strane ste na šumskom zemljištu izgradili vikendicu kao načelnik općine?

·       Zašto naši privrednici plaćaju najveće parafiskalne namete?

Načelniče u odlasku, imali smo još mnogo pitanja za Vas. Nadamo se da ćete se udostojiti zbog građana Banovića i odgovoriti na neka od navedenih.

Srdačan pozdrav!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo