Sport     | 05.11.2020. 19:53 |

UEFA: Nogomet je jedno od najsigurnijih okruženja

FENA Agencije

NYON, 5. studenoga (FENA) - Europska nogometna federacija (UEFA) je od 5. kolovoza do 15. listopada obavila 61.859 testova na covid-19, a samo 340 testova, što je 0.55 posto je bilo pozitivno, što nogomet čini jednim od najsigurnijih okruženja na svijetu, objavila je krovna nogometna organizacija "Starog kontinenta" u četvrtak.

U tom razdoblju je odigrano 526 utakmica u deset UEFA-inih natjecanja (Liga prvaka, Europska liga, Liga prvaka za žene, juniorska Liga prvaka, Superkup, Futsal Liga prvaka, Liga nacija, doigravanje za Euro 2020, U-21 i kvalifikacije za EURO za žene), a samo 3 posto utakmica je otkazano zbog koronavirusa, prenosi Hina.

"Protokol koji smo uspostavili robustan je i osigurava sigurnost svih uključenih, čak i u ovim teškim vremenima kada pandemija napreduje diljem kontinenta," rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin i dodao: "To nam daje samopouzdanje da će se naša natjecanja igrati kako je planirano."

Kazao je kako je protokol za povratak u igru ​​učinio profesionalni nogomet jednim od najsigurnijih okruženja na svijetu.

"Nevjerojatno je postignuće uspjeti odigrati više od 97 posto utakmica prema rasporedu," istaknuo je Čeferin.

Iz UEFA-e su naglasili kako je u prosjeku bilo 53.9 testova po momčadi, po utakmici, a manje od polovice pozitivnih rezultata bilo je kod igrača, dok se druga polovica odnosila na ostale članove delegacija timova i službenike utakmica.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo