Stranačke aktivnosti     | 06.11.2020. 10:44 |

Saopćenje za javnost SDA Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

Istupi kandidata za načelnika Hasana Tanovića, evidentirali su njegovo elementarno nepoznavanje zakonodavstva, kao i procese osnovnog izvršnog djelovanja. Nerijetko se u svojim obećanjima koristio već implementiranim projektima, često je obećavao nerealne i neprovodive mjere. Iako samo formalno "četvorka" kao opozicioni pakt, nije pokazala zrelost u obraćanjima, već naprotiv doživjela već viđene historijske primjere gramzivosti. 

Bez ikakve kreativnosti, nastavila je sa neutemeljenim optužbama, pa je tako jedan od lidera ove evidentno okrnjene "četvorke" gospodin Kojović u jučerašnjem video obraćanju konzinstentan sa optužbama SDA u kontekstu izborne krađe, ne ponudivši nikakav drugi atribut, izuzev onog "da se prijavio" za svog Kandidata čime je otvoreno priznao poraz njihovog kandidata za načelnika Novog Sarajeva. 

Naime, naši birači moraju znati da je Izborni zakon sasvim jasan, te da oni kao "četvorka" na svim biračkim mjestima participiraju čak s većim brojem ovih članova, odnosno samih supervizora, zbog čega bi jednakim osnovom bojazan od ove krađe mogli iskazivati i mi. Zapravo, njih je više, "četvero" naspram našeg jednog. Jedino, ako se ne boje unutrašnje konkurencije, što je sada već sasvim evidentno čista realnost obzirom na već jasnu sliku odrona četvorke. 

Narod ipak vidi i zna i ovaj narod neće demagogiju, hoće konkretna i sprovodiva djela. Mi ćemo svojim sugrađanima ovo povjerenje uzvratiti i nastaviti tamo gdje smo stali, samo ovaj mandat sa pojačanim timom, vrhunskih i mladih stručnjaka.

Vaša SDA Novo Sarajevo

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'