Bosna i Hercegovina     | 06.11.2020. 11:25 |

Predložen jednomjesečni pritvor za Senada Beganovića osumnjičenog za ubistvo

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 6. novembra (FENA) - Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Senada Beganovića (25) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Beganović  je osumnjičen da je u popodnevnim satima  4. novembra ispred pomoćnog objekta na lokalnom putu u mjestu Cijuge kod Živinica, nakon kraće svađe sa Ramizom Alimanovićem izazvane time što mu je Ramiz razbio prozor na porodičnoj kući, potrčao prema istom i oštricom preklopne čakije  mu zadao udarac u grudni koš. Alimanović je od posljedica povređivanja preminuo u UKC-u Tuzla.

Pripadnici odjeljenja kriminalističke policije PU Živinice su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni u četvrtak predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana