Kultura     | 06.11.2020. 13:53 |

DK Jajce - Ostali smo siromašniji za još jedno veliko ime bh. teatarske scene

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Vijest o smrti prvaka drame sarajevskog Kamernog teatra 55 Sarajevo, glumca Dragana Jovičića duboko je potresla sve Jajčane i uposlenike Javne ustanove "Dom kulture Jajce", organizatore Pozorišnih/Kazališnih igara BiH. Jovičić je u Jajce dolazio i kao glumac i kao član žirija, a prije svega kao prijatelj Igara.

Iz Doma kulture i direkcije Pozorišnih igara BiH navode za Fenu da je nakon gubitka dugogodišnjeg prijatelja i nezaobilaznog učesnika Igara u Jajcu Nedžada Fejzića, kulturna scena BiH ostala, nažalost, siromašnija za još jedno veliko ime bosanskohercegovačke teatarske scene, glumca koji je svojim rolama ostavio neizbrisiv trag u filmskom, dramskom i festivalskom životu ne samo Bosne i Hercegovine, nego i bivše države Jugoslavije.

- Teško padaju gubici dragih lica, prijatelja uvijek spremnih pomoći, osoba koje nisu krile svoje simpatije naspram našeg grada i njegovog zaštitnog znaka, Pozorišnih/Kazališnih igara BiH. Dragan Jovičić je bio jedan od njih zbog čega ćemo ostati njegovi vječni dužnici. Bio je redovan učesnik Festivala u Jajcu u različitim svojstvima, kao glumac (više puta nagrađivan), direktor, ali i dobitnik Ključa grada Jajca na 36. Igrama održanim 2017. godine. Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru - ističe se u zajedničkoj poruci direktorice Doma kulture Jajce Smiljke Brtan i zaposlenih.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu