Bosna i Hercegovina     | 06.11.2020. 14:19 |

U Busovači puštena u rad trafostanica vrijedna 850.000 maraka

FENA Saopćenje

BUSOVAČA, 6. studenoga (FENA) - Simboličnim presijecanjem vrpce predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i ministrica financija u Vladi Županije Središnja Bosna Mirjana Plavčić svečano su pustili u rad rasklopnu trafostanicu Kolonija, projekt vrijedan 850.000 maraka, realiziran u sklopu investicije JP Elektroprivreda HZ HB.

- Svečanim puštanjem u rad ove trafostanice rješavaju se mnogi problemi kad je u pitanju sigurnosni dio snabdijevanja električnom energijom ovog kraja. Nastavit ćemo i dalje razgovarati kao bismo procijenili što još možemo pomoći da rezultat bude maksimalan, s obzirom da je SIP BiH i ovdje u Busovači, po svom običaju, bez valjanog razloga, skinuo više od 400 glasova onih koji su se prijavili za dopisno glasovanje - kazao je tom prigodom Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je pozvao žitelja Busovače da 15. studenog izađu na izbore te da "glasuju po svom uvjerenju".

- HDZ BiH je svojim djelovanjem dobar motiv za najveći dio ljudi u Busovači da svoje povjerenje daju ovoj mladoj listi, na kojoj imamo pola žena, trećinu liste čine mladi, a tu su i osobe s iskustvom - dodao je Čović.

Županijska ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je kako je kontinuirana, kvalitetna i sigurna opskrba električnom energijom od iznimne važnosti za svako kućanstvo, a posebice za gospodarske subjekte koji su ujedno najveći potrošači električne energije.

Ona je zahvalila Elektroprivredi HZ HB na realizaciji ovoga projekta koji će, kako je kazala, biti od koristi za sve stanovnike Busovače.

- Ako tome dodamo vaša ulaganja u posljednjih nekoliko godina, misleći na vašu novu poslovnu zgradu, ulaganje u pristupu cestu koja koristi svima nama, s ponosom možemo kazati da značajno doprinosite stvaranju boljih uvjeta života za sve stanovnike Busovače, što je ujedno i jedan od ciljeva nas kao političkog subjekta - kazala je ministrica Plavčić.

Elektroprivreda HZ HB investiralo je 850.000 maraka u izgradnju i rekonstrukciju više elektroenergetskih projekata na području općine Busovača, s ciljem smanjenja gubitaka na srednjonaponskoj mreži i stvaranja uvjeta dvostranog napajanja električnom energijom općine Busovača.

Izgrađeni su elektroenergetski objekti: srednjonaponska kabelska veza rasklopna trafostanica Ciglana – trafostanica Kotlovnica – rasklopna trafostanica Kolonija i rasklopna trafostanica Kolonija sa svođenjem postojeće srednjonaponske mreže, te su rekonstruirani sljedeći elektroenergetski objekti: trafostanica Kotlovnica i rasklopna trafostanica Ciglana.

Realizacijom ovih značajnih projekata osigurana je kvaliteta isporuke električne energije stanovnicima općine Busovača i pouzdanost u napajanju potrošača električnom energijom, što je od velikog značaja za razvoj gospodarstva i kvalitetu života u Busovači, dodaje se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana