Bosna i Hercegovina     | 06.11.2020. 16:20 |

Završena unutrašnja rekonstrukcija zgrade OŠ ' Vladimir Nazor' u Zenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić svečano su ozvaničili završetak unutrašnje rekonstrukcije zgrade OŠ "Vladimir Nazor" u Zenici.

Prošle godine završen je projekt vanjskog utopljavanja objekta, a nakon poplave izazvane pucanjem cijevi grijanja u januaru ove godine, Vlada ZDK je izdvojila dodatnih 50.000 KM za unutrašnje radove.

- Poplava je uništila sve u školi, ali smo hitno intervenisali i izdvojili sredstva za unutrašnju rekonstrukciju. Ovo je sada potpuno nova škola koja je svijetli primjer dobrih uslova za školovanje djece - rekao je premijer Ganić.

Direktor škole Mirnes Varupa zahvalio je Vladi ZDK-a i resornom ministarstvu na brzom odgovoru na potrebe jedne od najvećih gradskih škola u Zenici.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić najavio je da će iduće sedmice otpočeti aktivnosti na realizaciji projekta energetske efikasnosti Svjetske banke, vrijednog 11 miliona KM, koji će u naredne tri godine obuhvatiti rekonstrukciju 28 školskih objekata, saopćila je Press služba ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!