Bosna i Hercegovina     | 07.11.2020. 10:32 |

Općina Stari Grad Sarajevo - Dodjela stanova mladim bračnim parovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) - Mladi bračni parovi iz općine Stari Grad Sarajevo moći će ostvariti pravo na korištenje stanova koji su u vlasništvu Općine Stari Grad i na taj način rješavati svoje stambeno pitanje.

Odluku o dodjeli stanova mladim bračnim parovima jednoglasno su usvojili vijećnici na oktobarskoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad, a na inicijativu vijećnika Sejfe Šehovića (NBL).

Odluka predviđa raspisivanje javnog poziva za mlade bračne parove koji žele iskoristiti ovu pogodnost, a kako je pojasnio načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, nadležna služba je već provela sve potrebne procedure i dodjela stanova uskoro može početi.

- Mladim bračnim parovima rješavat ćemo osnovno, egzistencijalno pitanje - a to je krov nad glavom. Ovo je konkretan vid pomoći svim mladim parovima koji nemaju riješeno stambeno pitanje i žive u našoj općini i vjerujem da ćemo im na ovaj način značajno pomoći na početku jednog novog životnog poglavlja. Kao lokalna zajednica moramo misliti na budućnost mladih ljudi i kroz osiguravanje uvjeta za život i zasnivanje porodice i na ovaj način to i radimo - izjavio je Hadžibajrić.

Općina Stari Grad će, putem nadležne Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove u ponedjeljak raspisati Javni poziv mladim bračnim parovima starosti do 30 godina za zakup stanova Općine Stari Grad Sarajevo, a prijaviti se mogu svi bračni parovi ove dobi koji kontinuirano imaju prebivalište u Starom Gradu od pet godina.

Uvjet je svakako i neriješeno stambeno pitanje, da nisu u zajedničkom domaćinstvu i da nisu dosad rješavali stambeno pitanje putem Općine Stari Grad.

Javni poziv predvidjet će i kriterije prema kojim će se cijeniti stepen stručne spreme, broj članova domaćinstva, stepen invalidnosti, da li je osoba član porodice šehida, poginulog ili nestalog borca i drugo, saoćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana