Stranačke aktivnosti     | 08.11.2020. 09:37 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

 Saopštenje za javnost u povodu pobjede gospodina Bidena na izborima za predsjednika SAD-a

"Ne tako davno u institucijama Sjedinjenih Američkih Država jedan čovjek se borio za slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Tada je njegova borba bila ruka spasa narodu Bosnu i Hercegovine. Taj dokazani prijatelj naše domovine zove se Joseph Robinette Biden Jr. i od danas je novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Poštovani predsjedniče Biden, čestitamo Vam na pobjedi za vođu najvećeg slobodnog tržišta na svijetu. Vaša pobjeda je uzor i za sve nas ostale, moramo biti ujedinjeni i čuvati slobode za koje smo se izborili. Istovremeno čestitamo gospođi Kamala Harris na pobjedi za potpredsjednicu, čija je pobjeda simbol da se ustaljeni izbori mogu mjenjati voljom građana." - istakao je Mirnes Ajanović, predsjednik Bosanske stranke.

"Tuzla je 2. oktobra 1943. godine bila najveći oslobođeni grad u porobljenoj Evropi, a 92-95 ponovo je bila na meti i oslobođena je kada su Tuzlaci na vatru uzvratili vatrom antifašističkog otpora. I danas se Tuzla, kao i čitava Bosna i Hercegovina, bori na putu uspostave vladavine prava i demokratskih načela. Ova borba za slobodu ne smije stati, a kao što je to ovih dana pokazao i američki narod, mi građani moramo birati sposobne lidere kako bi ostvarili naše slobode. Neka nam pobjeda gospodina Bidena bude motivacija da nastavimo dalje našu borbu, naročito sada kada imamo moćnog i dokazanog saveznika na našoj strani. Neka svi dosadašnji i budući programi SAD-a za mlade u našoj zemlji postanu alat putem kojeg će se naša omladina boriti za svoju domovinu, slobodnu od svih stvari koje ju nazaduju" - kazao je Kenan Gutić, mladi kandidat Bosanske stranke za predstojeće izbore.

 

GOSPODINE BIDEN, ČESTITAMO NA POBJEDI ZA IZBOR PREDSJEDNIKA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

 

 

7. 11. 2020.                                                                                              Press BOSS-a Muamer Dedić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana