Regija     | 08.11.2020. 09:31 |

Vučić: Imat ćemo više od 3000 zaraženih, brojevi su užasni

FENA Agencije

BEOGRAD, 8. studenog (FENA) - Srbija u subotu do 22 sata već ima oko 1500 novozaraženih koronavirusom, od toga u Beogradu 60 posto, a sutra ćemo imati više od 3000 novozaraženih što su užasni brojevi, rekao je u subotu navečer srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Svaki dan je sve više pacijenata na bolničkom liječenju, a bolnice su nam sve punije, istaknuo je, dodajući da će za pet dana, ako se ovaj trend nastavi, bolnički kapaciteti biti puni i neće se više gdje imati primati pacijenti.

Vučić je tijekom posjeta gradilištu nove covid bolnice u beogradskom prigradskom naselju Batajnica rekao da je Srbija po broju mrtvih sada najbolja u regiji i u Europi, ali se boji onoga što slijedi, prenosi Hina.

On je najavio da će bolnica u Batajnici biti završena u naredna 24 dana a 25. prosinca primit će prve pacijente. Imat će 250 mjesta za intenzivnu njegu i bit će najveća bolnica u Srbiji po standardnima za intenzivnu skrb o oboljelima.

Srbija istodobno gradi i drugu covid bolicu, u Kruševcu, a obje će, kako je naveo Vučić, koštati državu između 70 i 80 milijuna eura.

Na pitanje "hoće li biti zatvoreni inkubatori zaraze - noćni klubovi, kafići i restorani", srbijanski predsjednik rekao je da će "tim ljudima dati još jednu šansu, dva-tri dana da se poprave".

"Moramo brinuti kako ćemo čuvati ekonomiju, kako isplatiti plaće i mirovine. Od čega, pitam vas", rekao je Vučić i više puta ponovio poziv sugrađanima da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju epidemiološke mjere kako bi se zaustavilo širenje zaraze i ublažio pritisak na zdravstveni sustav.

Vučić je najavio i da će Srbija osigurati besplatna cjepiva protiv koronavirusa.

Prema epidemiološkom presjeku od subote popodne, u Srbiji je u posljednja 24 sata od korona virusa preminulo devetoro ljudi, a potvrđeno je 2.677 novih slučajeva, što je rekordan broj novozaraženih od početka epidemije 6. ožujka.

Na bolničkom liječenju je 2.415 pacijenata, od kojih 77 na respiratorima.

Od početka epidemije ukupno je testirano 1,412.855 uzoraka i registrirano 60.635 slučajeva zaraze, preminulo je 880 oboljelih, a stopa smrtnosti je 1,45 posto.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo