Stranačke aktivnosti     | 08.11.2020. 13:02 |

Saopćenje za javnost Građanske demokratska stranke BiH

FENA Saopćenje

Ibrahim Spahić:Američki građani izabrali predsjednika  USA

Predsjednik Građanske demokratske stranke BiH Ibrahim Spahić uputio je čestitke američkim  građanima za demokratske izbore za 46. predsjednika i podpredsjednika SAD.Predsjednik SAD  Joe Biden i podpredsjednica SAD Kamala Harris,prva žena u historiji SAD na toj  poziciji dobili su povjerenje večine američkih građana i država i time preuzeli odgovornost za vođenje SAD.

Poruke predsjednika Bidena i podpredsjednice Harris nakon objavljivanja rezultata izbora  daju novu snagu američkom društvu da gradi svoju zemlju u duhu demokratskih načela i otvorenosti SAD prema svijetu koji je sučen sa ekonomskim i socijalnim krizama ,pandemijom i borbon protiv siromaštva i nejednakosti kao i američko društvo.

Uvjeren sam da će se poštovati  glas  američkog naroda i da će zahvaljujući  njihovim izboru odnosi  i u SAD i u svijetu promjeniti na dobrobit čovječanstva i ljudskih prava i sloboda. 

 

Čestitam američkim građankama i građanima i pobjednicima izbora i neka bude blagoslovljen američki narod.

 Moja politička želja je da i Bosna i Hercegovina usvoji Izborni zakon kojim će se ustanoviti izbor Predsjednice/Predsjednika/ BiH koji će nakon izbora poručiti :"Ja sam građanin/građanka BiH i služit ću svim Bosancima i Hercegovcima".

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta