Svijet     | 08.11.2020. 17:23 |

Palestinsko rukovodstvo pozdravilo pobjedu Bidena

FENA Internet

RAMALLAH, 8. novembra (FENA) - Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas danas je čestitao novoizabranom predsjedniku Joeu Bidenu na pobjedi za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i novoizabranoj potpredsjednici Kamali Harris.

Abbas je rekao je da se raduje saradnji s izabranim predsjednikom i njegovom administracijom na jačanju palestinsko-američkih odnosa i postizanju slobode, nezavisnsoti, pravde i dostojanstva za naš narod, kao i radu na miru, stabilnosti i sigurnosti, prenosi WAFA.

Nabil Shaath, specijalni izaslanik palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, za Anadoliju je kazao da je administracija Donalda Trumpa bila najgora u historiji za Palestinu i Palestince.

"Za nas je dobro što ćemo se riješiti Trumpa. Međutim, ne očekujemo značajne strateške promjene u američkoj politici spram palestinskog pitanja", rekao je Shaath.

I Mustafa Barghouti, generalni sekretar Palestinske nacionalne inicijative, kazao je da je sretan što iz Bijele kuće odlazi Trump, kojeg smatra najgorim američkim predsjednikom u modernoj eri.

"Trump je napravio pometnju u međunarodnoj politici i odnosima. Njegova takozvani sporazum stoljeća je bio najgora stvar koju je uradio Palestincima", rekao je Barghouti.

Članica Izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Hanan Ashrawi također je zadovoljna Trumpovim porazom na izborima i pozvala je na preispitivanje politike unutar i izvan SAD-a, prenosi Al Jazeera.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo