Stranačke aktivnosti     | 08.11.2020. 18:39 |

Saopćenje za javnost SDA Novi Grad

FENA Saopćenje

Skaka na predizbornom skupu SDA Novi Grad: „Manje vjerujte onima koji dobro i slatko pričaju, više vjerujte onima koji dobro i kvalitetno rade!“

Općinska organizacija Stranke demokratske akcije Novi Grad Sarajevo, održala je predizborni skup na Dobrinji. Na platou kod sportske dvorane, prisutnima su predstavljeni kandidat za načelnika SDA Novi Grad mr. Semir Efendić, nosilac liste Nezir Hadžić i 36 kandidata za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo. Podršku načelniku Efendiću i timu kojeg predvodi iskazao je aktuelni gradonačelnik Grada Sarajeva i nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Stari Grad Abdulah Skaka, koji je prisustvovao skupu.

Skaka se prisutnima obratio riječima: „Poštovani novograđani, ja ću kazati poštovani starograđani, jer jako je puno starograđana koje vidim ovdje, koji su se, nažalost, odselili iz našeg lijepog Starog Grada, a na vašu sreću danas žive u najrazvijenijoj općini u gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini. Zasluge za to idu našem mladom, kvalitetnom načelniku Semiru Efendiću i ja mu od srca čestitam na posljednje četiri i još četiri godine prethodnog mandata“, riječi su Abdulaha Skake.

Kazao je kako vodeći jedan organ uprave zna koliko je kompleksan proces započeti i realiziovati bilo kakav projekat, a Novi  Grad je primjer kako stvari mogu ozbiljno ići naprijed.

„Ja sam danas tu da odam priznanje za vrijedni rad, za vrijednih osam godina mandata Semiru Efendiću, koji je u potpunosti opravdao ukazano povjerenje i nema nijednog mjesta, niti jedne mjesne zajednice, koja nije bila obuhvaćena njegovim planom. Pred nama je još jako puno posla, nema potrebe da bilo ko od nas improvizuje, nema potrebe da probavamo bilo šta drugo kad ispred sebe imamo kvalitetnog čovjeka sa kojim zaista vrijedi nastaviti ovako dobar posao“, naglasio je Skaka i dodao:

„Prestanimo, dragi novograđani, vjerovati onima koji glasno pričaju. Manje vjerujte onima koji dobro i slatko pričaju, više vjerujte onima koji dobro i kvalitetno rade i realizuju svoje projekte. Pozivam vas da 15. novembra zaokružite Semira Efendića za načelnika Općine Novi Grad, pozivam vas da zaokružite čitavu SDA listu i pozivam vas da svi zajednički u Starom Gradu dočekamo veličanstvenu pobjedu SDA u Sarajevu“, poručio je Skaka.

Prisutnima se obratio i načelnik Semir Efendić , zahvalio je građanima Dobrinje koji su bez obzira na koronavirus izdvojili vrijeme da prisustvuju skupu, uz poštivanje svih mjera i preporuka kriznih štabova, ali i gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, koji je dobar primjer kako mlad čovjek može uspješno raditi operativan posao i opravdati ukazano mu povjerenje.

Naveo je primjer izgradnje Trebevićke žičare o kojoj bi još godinama pričali da je Abdulah Skaka nije izgradio.

„Nadam se da će u periodu koji je pred nama, ako opet Abdulah bude gradonačelnik, biti više projekata i na prostoru općine Novi Grad. Kada sam mu prezentirao projekat šetališta kroz Dobrinju i  pokazao da imamo namjeru to uraditi sa motivima bosanskog ćilima, da to bude nešto jedinstveno, odmah je rekao da bi volio i da se Grad Sarajevo uključi u taj projekat. Siguran sam da ćemo u nekom od narednih skupova, u budućnosti, kada se završi pandemija koronavirusa napraviti jedan skup ovdje, ako Bog da, i da nećemo moći vidjeti kraj ljudi koji su došli na taj skup. Važno je da se uvijek možemo osloniti jedni na druge i  ja zaista znam da mogu da se oslonim i na Dobrinjce i na sve stanovnike Novog Grada, da ćemo mi i ovaj put ostvariti dobar rezultat i nastaviti zajedno da razvijamo općinu Novi Grad i Bosnu i Hercegovinu“, zaključio je Semir Efendić.

PRESS OO SDA NOVI GRAD SARAJEVO

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom