Sport     | 08.11.2020. 18:44 |

U Sarajevu obavljene mini pripreme Taekwondo reprezentacije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra  (FENA) - Mini pripreme kadetske i seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Taekwondou održane su ovog vikenda u sarajevu.

Pripreme je organizovao Taekwondo savez Bosne i Hercegovine u saradnji sa Federalnim Taekwondo savezom.

Treninge su vodili treneri Ibrahim Kolja, Petar Boban i Mladen Ristić, a pripreme su organizovane kako bi se napravila selekcija BiH za predstojeće Evropsko prvenstvo za kadete i seniore.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je početkom ove godine dobila organizaciju Evropskih takmičenja u pet kategorija, ali će zbog pandemije COVID-19 biti održano samo kadetsko i seniorsko prvenstvo. Domaćin će biti grad Sarajevo u periodu od 10. do 13. decembra ove godine.

Kako je istakao Samir Šarić, predsjednik organizacionog odbora, prateći instrukcije nadležnih u vezi sa pandemijom i u svakodnevnoj komunikaciji sa Evropskom Taekwondo federacijom pripremaju se svi detalji ovog prestižnog događaja. Lokacija Evropskog prvenstva za kadete i seniore trebao bi biti Hotel Hills, a samom događaju moći će pristupiti samo takmičari, treneri i stručno osoblje.

Iz Taekwondo saveza su istakali i saradnju sa Olimpijskim komitetom BiH iz kojeg stručnim savjetima i dodatnom edukacijom pomažu organizaciju ovog, ali i drugih događaja u organizaciji Taekwondo saveza BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu