Stranačke aktivnosti     | 09.11.2020. 16:07 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Žene Stranke demokratske akcije (SDA) uputile su čestitku novoizabranoj potpredsjednici Kamali Harris.  

Poštovana potpredsjednice Harris, upućujemo vam iskrene čestitke povodom pobjede na nedavno održanim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Činjenica da ste prva žena u historiji koja je došla na ovu vosoku poziciju šalje izuzetno važnu poruku, kada je u pitanju globalna težnja ka ravnopravnosti spolova.  

Vaša dugogodišnja  uporna borba, najprije na poziciji javne tužiteljice, a zatim i članice Senata SAD-a, predstavlja inspiraciju ženama ne samo u SAD-u, već i širom svijeta, te pokazuje da se uporan trud, poštenje i znanje u konačnici isplate.   

Ovi izbori imali su i ogroman moralno-simbolički značaj. Činjenica da su građani SAD dali podršku kandidatima koji su zagovarali toleranciju, međusobno poštovanje, zajedništvo i solidarnost predstavlja poruku čitavom svijetu, a naročito mlađim generacijama. Kao što je dobro primijetio jedan od komentatora ovih izbora u SAD-u, nakon Vaše pobjede i pobjede predsjednika Joea Bidena daleko je lakše roditeljima širom svijeta da svojoj djeci govore da istinske ljudske vrijednosti  vrijede, te nisu prepreka već prednost pri ostvarenju težnji i ciljeva.  

Uvjereni smo da ćete ostvariti najbolje moguće rezultate radeći zajedno sa predsjednikom Bidenom, čovjekom sa jedinstvenim osjećajem za pravdu, što je pokazao tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Tada, za razliku od mnogih drugih nije pristao da sjedi skrštenih ruku, već je stao u zaštitu žrtava, između ostalog i žena koje su bile žrtve masovnih i sistemskih silovanja.  

Uvjereni smo da će administracija čiji ćete dio biti intenzivno podržavati jačanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, kako bismo nastavili težiti idealima ravnopravnosti, zaštite ljudskih prava i demokratije. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'