Stranačke aktivnosti     | 10.11.2020. 09:35 |

Demantij na saopćenje OO SDA Stari Grad

FENA Saopćenje

Demantij na saopćenje OO SDA Stari Grad

 

Općina Stari Grad najoštrije demantuje navode OO SDA Stari Grad, kao i članova Komisije za stanove kojima raspolaže Općina Stari Grad Amile Olovčić-Vražalica i Faruka Redžića o nezakonitoj dodjeli stanova za mlade bračne parove u općini Stari Grad Sarajevo.

 

Jedino što je tačno u njihovom saopćenju je da su članovi pomenute Komisije, a upravo za to članstvo je Olovčić-Vražalica do sada naplatila iz općinskog budžeta 7.409 KM, a Redžić 2.460 KM i zanimljivo je da nikada dosad nisu imali nikakve primjedbe niti su se javno oglašavali nego su se sjetili da reaguju u momentu kada općinski načelnik najavljuje provođenje odluke i podjelu stanova.  Olovčić-Vražalica je svojevremeno obavljala i mandat vijećnice SDA u Općinskom vijeću Stari Grad (2012-2014. godine), te je imala sasvim dovoljno vremena i prilika da reaguje u slučaju bilo kakvih neregularnosti. Umjesto toga, manipulativno tvrdi da se provode nezakonite radnje kod dodjele stanova nastavljajući tako prljavu kampanju koju provodi njena politička partija u Starom Gradu. Upravo je Olovčić-Vražalica bila u potpisu i prijetećeg pisma koje je OO SDA Stari Grad 28.09.2020. godine uputio općinskim rukovodiocima, a na koje smo već reagovali. Izražavamo opravdanu sumnju da Olovčić-Vražalica postupa po nalozima svoje stranke ne mareći za istinu.

 

O Odluci o zakupu stanova …

 

Radi objektivnog informisanja javnosti pojasnit ćemo da je Odluka o zakupu stanova mladim bračnim parovima jednoglasno usvojena na oktobarskoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo. Prethodno je Nacrt ove odluke razmatrala Komisija za propise i statut koju je imenovalo Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, i koja je također jednoglasno usvojila Nacrt odluke.

 

Amila Olovčić-Vražalica je bila prisutna  na 12. sjednici Komisije za stanove kojima raspolaže Općina Stari Grad Sarajevo, koja je održana 03.02.2020. godine, gdje je jedna od tačaka dnevnog reda bila i Nacrt Odluke o zakupu stanova Općine Stari Grad osobama starosti do 30. godina. Na toj Komisiji donesen je zaključak da svi koji žele mogu prijedloge i sugestije dostaviti nadležnoj službi. Do dana usvajanja Odluke niti jedan prijedlog i sugestija od strane ove Komisije nije stigao i nejasno je zašto članica ove Komisije Olovčić-Vražalica reaguje sada, kada je Javni poziv objavljen.  Njeni postupci mogu biti motivisani samo željom da se umanji značaj ovog projekta i naruši ugled općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića kao i kompletne općinske administracije što je svojstveno političkoj partiji iz koje dolazi.

 

Važno je istaći da je na Nacrt ove odluke pozitivno mišljenje dalo i Općinsko pravobranilaštvo i tek tada je ona upućena Općinskom vijeću na usvajanje. A, provedena je i javna rasprava u koju su se svojim prijedlozima i sugestijama mogli uključiti i građani. Kao što je i najavljeno u sredstvima informisanja, Javni poziv raspisan je danas i mladi bračni parovi koji ispunjavaju uslove mogu se prijavljivati narednih 15 dana.

 

S obzirom da Olovčić-Vražalica i Redžić, kao i njihova politička partija SDA, veoma često Općini Stari Grad spočitavaju netransparentnost u radu, željeli bismo ih podsjetiti da mnogo relevantniji od njih, a to su nepristrasne nevladine, domaće i međunarodne organizacije i udruženja upravo Općinu Stari Grad proglašavaju najtransparentnijom u BiH.

 

Što se tiče ovog Javnog poziva i dodjele stanova mladim bračnim parovima, postupak će biti proveden transparentno i prema zakonu, a Javni poziv je definisao način na koji će se cijeli postupak provesti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana, pa i o potpisivanju ugovora sa budućim korisnicima stanova.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo