Ekonomija     | 10.11.2020. 14:01 |

Čaušević: Webinar o najvažnijim elementima preventivnog ICS SARS CoV 19. sistema

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Institutom za certificiranje sistema u BiH organizira informativni webinar o temi "Self-Care during COVID-19 (smjernice i preporuke za certifikaciju)" koji će biti održan sutra putem Zoom platforme.

Direktor Instituta za certificiranje sistema u BiH Nedim Čaušević izjavio je za Fenu da je riječ o jednodnevnom online događaju, koji će pružiti osnovna znanja o najvažnijim elementima preventivnog ICS SARS CoV 19. sistema zaštite zdravlja i sigurnosti prema najboljim, epidemiološkim smjernicama.

- Cilj edukacije je okupiti stručnjake iz prakse i epidemiologe, kako bi prezentirali ulogu svojih institucija i aktivnosti koje su poduzeli u borbi protiv efekata koronavirusa, kao i na mjerama prevencije - rekao je Čaušević.

Pojasnio je da će u okviru tog online događaja biti prezentiran pregled trenutnog stanja CoV 19 u BiH, svrha preventivnog sistema, te sadržaj ICS specifikacija i njihovo razumijevanje.

Također, bit će obrađeno tumačenje principa primjene ICS smjernica kao i odgovor na pitanje: kako na te smjernice gledaju otorinolaringolozi, pulmolozi, epidemiolozi i virusolozi, te uloge i odgovornosti u CoV-19 i šta poslije.

- Edukacija je namijenjena predstavnicima bh. poslovne zajednice, državnim službenicima u BiH, članovima kriznih štabova, komorskog sistema, epidemioloških službi, kantonalnih ministarstava obrazovanja, inspektorima i drugima - naveo je Čaušević.

Dodao je da je učešće na webinaru  besplatno za polaznike koji izvrše prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca na stranici VTKBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana