Ekonomija     | 10.11.2020. 13:58 |

Mostar: U tijeku radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. studenoga (FENA) - U tijeku su radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala koji iz Ulice kneza Mihajla Viševića Humskog  (bivša Liska ) preko Ulice hrvatskih branitelja i Bulevara narodne revolucije ide do rijeke Neretve, priopćeno je iz Službe za građenje infrastrukturnih objekata Grada Mostara. 

Spomenuta kanalizacija je stara više od stotinu godina i na prometnici je prije određenog vremena došlo do urušavanja kanala. S obzirom da je prometnica na kojoj se urušio kanal sada kategorizirana kao magistralna prometnica, pristupilo se poslovima zamjene starog odvodnog kanala s PP rebrastim cijevima promjera 800 mm na dužini od 100 m čime će se izbjeći eventualno novo urušavanje prometnice.

Također, predviđena je rekonstrukcija dijela priključnog kanalizacionog kolektora iz Doma zdravlja Mostar kako bi se izbjeglo plavljenje partera.

Radove izvodi HP Investing d.o.o. Mostar prema projektu JP Vodovod d.o.o. Mostar, a nadzor nad radovima vrši INPROS d.o.o. Mostar.

Vrijednost ugovora za radove iznosi 198.183,93 maraka s PDV-om, a vrijednost ugovora za nadzor iznosi 1.398,15 maraja s PDV-om. Oba ugovora se financiraju sredstvima Vlade FBiH, navodi se u priopćenju.  

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'