Sport     | 10.11.2020. 14:21 |

Formula 1 - Rekordne 23 utrke u sezoni 2021.

FENA Internet

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Vodstvo najelitnnijeg trkačkog takimčenje Formule 1  danas je predstavilo okvirni kalendar za sezonu 2021. Na njemu su rekordne  23 utrke svjetskog  prvenstva za Veliku nagrade. 

Sezona će početi 21. marta u Australiji, a završiti se 5. decembra u Abu Dabiju. Prvi put u istoriji  F1  će gostovati u Saudijskoj Arabiji, a utrka će se održati u Džedi 28. novembra.

Još nije poznato što će se dogoditi s debijem F1 u Vijetnamu. Datum utrke, 25. april, upisan je u kalendar bez domaćina, ali utrka još nije potvrđena.

Prema BBC-u, utrka u Hanoju neće biti održana nakon augustovskog hapšenja gradonačelnika i velikog pobornika utrke Nguyen Duc Chung-a zbog korupcije. Velika nagrada Vijetnama trebala je debitirati u F1 ove godine, ali je takmičenje u početku odgođeno zbog koronavirusa, a zatim konačno otkazano.

Predsjednik i izvršni direktor Formule 1 Chase Carey rekao je da su  u F1 sretni jer nakon duge koordinacije s promotorima, timovima i Međunarodnom automobilskom federacijom (FIA) mogu predstaviti predviđeni kalendar za 2021. godinu s rekordne 23 utrke. On je naglasio da sezonu 2021.  planiraju s navijačima, "jer su ove godine  dokazali  da mogu sigurno putovati i organizirati utrke uz kontrolu virusa".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu