Bosna i Hercegovina     | 10.11.2020. 15:37 |

Otvorena nova zgrada Glazbene škole u Livnu

FENA Saopćenje

LIVNO, 10. studenog (FENA) - Svečanosti otvorenja nove zgrade Glazbene škole u Livnu, upriličenoj u utorak, nazočili su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić, gradonačelnik Livna Luka Čelan i konzul Republike Hrvatske (RH) u Livnu Tomislav Vrdoljak.

Nakon svečanog otvaranja nazočne je pozdravio gradonačelnik Čelan te uputio zahvalu svima koji su pomogli realizaciji projekta, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

"Okoliš je uređen, za sve navedeno od izgradnje do opremanja bilo je potrebno uložiti oko dva milijuna maraka, sredstva su najvećim djelom osigurana kroz proračun Livna, a također ističem i pomoć Vlade RH u iznosu od 130.000 maraka. Trudili smo se u proteklom razdoblju preobraziti naš grad nabolje, stvoriti bolje infrastrukturne uvjete i odraditi niz važnih i velikih projekata u Livnu. Sretan sam da smo u tome uspjeli", istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Čelan.

Dodao je kako su nastojali biti bliski svakom svom sugrađaninu, kao i biti dobar domaćin svakom gostu.

"To smo do sada dokazali nizom primjera, posebno kroz kulturu i kulturna događanja. Želja nam je da tih kulturnih događanja od danas u našem gradu bude i više i da upravo učenici, nastavnici i naša kompletna glazbena škola bude predvodnik u jačanju kulture u Livnu na radost svih nas", istaknuo je gradonačelnik.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić, kandidat za gradonačelnika Darko Čondrić i gradonačelnik Čelan danas su u pratnji direktora JP Ceste Federacije BiH Ljube Pravdića nazočili i otvaranju radova na izgradnji treće trake magistralnog puta M-15 Livno-Šujica.

Uz analizu trenutnih aktivnosti koje se vode na izgradnji ocijenjeno je kako radovi napreduju predviđenom dinamikom bez većih poteškoća. Direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić istaknuo je kako je neke nedostatke moguće otkloniti dok traju radovi i ako se uoče na vrijeme, a ovaj pravac ušao je u program obnove i modernizacije za ovu godinu.

Razgovaralo se i o završetku radova na izradi kružnih tokova u Livnu, dogovoreni su rokovi koji se moraju ispoštovati te je dogovorena daljnja uzajamna pomoć i suradnja.

Čović je istaknuo kako je projekt izgradnje treće trake na magistralnom putu od izuzetne važnosti za Livno i Županiju, te da se ovim radovima osigurava neometan i sigurniji protok putnika, roba i ugodnijeg života za sve.

Na kraju posjete HBŽ-u Čović i predsjednik županijske vlade Ivan Jozić obišli su mljekaru obitelji Puđa koja svoju obiteljsku tradiciju proizvodnje livanjskog sira od planinskog mlijeka, razvija i van granica BiH, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo