Kultura     | 11.11.2020. 10:00 |

U petak online predstavljanje knjige autorice Belme Šarančić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Knjiga "Alexander tehnika u akordeonizmu" autorice Belme Šarančić bit će predstavljena u petak, 13. novembra u okviru koncertne sezone Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije predstavljanje knjige bit će održano online, što ujedno predstavlja prvu online promociju knjige na Muzičkoj akademiji UNSA, saopćeno je sa Muzičke akademije. 

Knjiga "Alexander tehnika u akordeonizmu" rezultat je doktorskog istraživanja provedenog 2014. godine, proisteklog iz ličnog iskustva autorice, i doktorske disertacije odbranjene na Muzičkoj akademiji UNSA 2015. godine.

Razlog za objavljivanje knjige u prvom redu bilo je htijenje autorice za doprinosom u sagledavanju realne slike odnosa prema psihofizičkom aspektu muzičkog izvođenja. Kao glavnu intenciju za objavljivanje knjige autorica ističe "osvještavanje muzičke zajednice i podsticanje muzičara na svjestan i savjestan rad na onom što stoji "iza" kompozicije i "iza" koncerta…

Na predstavljanju će se obratiti dr. Senad Kazić, (MAS UNSA), prof. mr. Corrado Rojca (Conservatorio di Musica "Giuseppe Tartini", Trst) i prof. mr. Boruta Zagoranski (Univerza v Ljubljani, Akademija za glasbo, Ljubljana) kao i autorica.

Umjetnički dio promocije će izvesti autorica knjige kojoj će se u završnici pridružiti i studenti Akademije scenskih umjetnosti, Hana Zrno i Harun Ćehović.

Link promocije bit će distribuiran putem youtube kanala koncertne sezone MAS i njenih društvenih medija u petak 13. novembra u 19.00 sati, što će tu online promociju učiniti dostupnom najširoj publici. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!