Sport     | 11.11.2020. 13:54 |

Dominic Thiem i Ivona Dadić austrijski sportisti godine

FENA Internet

BEČ, 11. novembra (FENA) - Teniser Dominic Thiem i atletičarka Ivona Dadić u izboru austrijskih sportskih novinara proglašeni za najbolje sportiste u 2020. godini u toj zemlji. 

Za najbolju ekipu godine u Austriji već treći put zaradom izabrana je nogometna ekipa RB Salzburg, objavila je austrijska novinska agencija APA, prenosi STA. 

Dvadesetsedmogodišnji Thiem, koji je do sada tri puta bio drugi i dva puta treći u izboru za austrijskog sportistu godine, u ovoj sezoni osvojio je svoj prvi Grand Slam turnir, kada  slavio na US Openu, a pored toga igrao je u finalu Australian Opena i trenutno je treći igrač na svjetskoj ATP listi. 

Thiem je u izboru pobijedio sa 1183 boda, drugi je bio nogometaš David Alaba (447), a treći skijaški skakač Stefan Kraft (410).

Dvadesetšestogodišnja Dadić, koja je bosanskih korijena, ove godine postigla je najbolji rezultat u svijetu u sedmoboju, a u izboru je dobila 915 bodova. Drugo mjesto osvojila je skijaška skakačica Chiara Hölzl (567), a treće brzoklizačica Vanessa Herzog (390).

Među ekipama u izboru su pobijedili nogometaši RB Salzburga (811) ispred nogometaša Laska (395) i motociklističke ekipe KZM (374).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana