Bosna i Hercegovina     | 11.11.2020. 14:12 |

Herceg: Utoplili smo domove zdravlja u Čapljini i Čitluku

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 11.studenoga (FENA) – Projekt energetske učinkovitosti u Gradu Čapljini i Općini Čitluk priveden kraju.

Tim povodom, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) dr. sc. Nevenko Herceg je s ponosom istaknuo kako su priveli kraju značajan projekt.

"S ponosom ističem kako smo priveli kraju značajan dio Projekta energetske učinkovitosti u Gradu Čapljini i Općini Čitluk. Završili smo obnovu odnosno 'utoplili' tamošnje zgrade domova zdravlja", kazao je u izjavi za medije Herceg.

Dodao je kako Vlada, nastavljajući svoje djelovanje u smjeru poboljšanja uvjeta rada zdravstvenih djelatnika, kroz Projekt energetske učinkovitosti izdvojila više od 600.000,00 maraka za obnovu ova dva objekata u Čitluku i Čapljini, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Na objektima domova zdravlja izvršeno je niz radova, postavljena je termoizolacija zidova, krova i fasade, zamijenjeni vanjski i fasadni otvori te djelomično zamijenjena rasvjetna tijela energetski učinkovitijim, čime smo i pacijentima i medicinskom osoblju poboljšali uvjete liječenja i djelovanja" rekao je predsjednik Vlade.

Istaknuo je kako se Vlada HNŽ-a, odmah po imenovanju, uključila u projekt „Energetska učinkovitost u Bosni i Hercegovini“ koji financira kreditnim sredstvima Svjetske banke po vrlo povoljnim uvjetima.

"Osim sudjelovanja u tom projektu, Vlada kreditnim, donatorskim i proračunskim sredstvima financira i sufinancira energetsku obnovu značajnog broja objekata s konačnim ciljem, a to je obnova svih javnih zgrada u Županiji, kako onih u obrazovanju i zdravstvu, tako i onih u pravosuđu i unutarnjim poslovima. Budući da su investiranja u projekte energetske učinkovitosti izuzetno opravdana kako sa stajališta smanjenja troškova, ali i očuvanja okoliša, Vlada je pred sebe postavila cilj da  stalnim ulaganjem energetski obnoviti sve javne objekte u HNŽ-u. Nimalo ne dvojim kako ćemo taj cilj uspješno ostvariti, zbog svih nas i naraštaja koji dolaze", zaključio je Herceg.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo