Stranačke aktivnosti     | 12.11.2020. 11:29 |

Priopćenje za javnost HS-a BiH

FENA Saopćenje

Pravo lice političara u BiH!

Posljednjih dana mogli smo, po tko zna koji put, čuti kako se veličaju ratni zločinci, kako se traži promjena imena zgradama i institucijama, prijetnje i na žalost samo prijetnje.

 Obični građani vide da se ovo dešava a čemu sve ovo zapravo političarima služi. Svi ovi napadi, sa raznih strana, na sve i svakoga, kako se ukaže prigoda, služe političarima za promidžbu i pokazivanje mišića, a bilo bi puno bolje kada bi imali malo više „muškosti“ i poduzeli sve da sudstvo, zajedno sa ostalim institucijama vlasti, prepoznaju ovakve pojave i adekvatno, bez bespotrebnih komentara političara i unošenja nemira, procesuiraju i rješavaju na zakonom propisan način.

 E upravo je tu kvaka gdje su zakoni i tko je trebao da ih donese. Narod i građani sigurno ne ali oni koje je narod sve ove godine birao morali su uspostaviti pravnu državu koja služiti svima a ne samo političarima. Dosta je više da pogodujete jedni drugima i da na ovakav način osiguravate homogeniziranje biračkog tijela koje se zbog ovakvih izjava ponaša tako da se povlači u svoje nacionalne torove ili tornitete. Ovo nije u duhu demokracije i počnite raditi svoj posao za koji vas je narod birao. Molim vas nemojte, nemojte nas tretirati kao maloumnike, prestanite pred svake izbore trošiti zadnje atome snage da pokažete koliko ste odgovorni i krivi za ovakvo stanje. Ne činjenje može biti opravdanje ili za ne znanje ili prikrivanje kriminala, narod je tu da prosudi.

U ovim vremenima nekima su maske dobro došle da sakriju ono malo obraza, ako je još ostalo!

 

 Predsjednik HS BiH

 Božo Skopljaković

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'