Bosna i Hercegovina     | 12.11.2020. 12:01 |

Crveni križ FBiH - Oko 225.000 konzervi za socijano ugroženo stanovništvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - U okviru Nedjelje solidarnosti koju Crveni križ Federacije BiH tradicionalno obilježava od 24. do 31. oktobra volonteri su prikupili na stotine kilograma hrane i higijenskih potrepština.

Širom Federacije BiH organizirane su sabirne akcije pod motom "Solidarnost na djelu". 

Prikupljene namirnice volonteri su razvrstavali, pakovali, a potom dijelili socijalno ugroženom stanovištvu u svojim lokalnim zajednicama, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Istim povodom, Crveni križ FBiH podijelio je oko 135.000 konzervi goveđeg nareska i gulaša za 12.000 korisnika 16 javnih kuhinja širom Federacije BiH. Istovremeno je kantonalnim organizacijama Crvenog križa podijeljeno oko 90.000 konzervi govođeg nareska i gulaša. 

Ovu donaciju Crveni križ FBiH dobio je od Vlade FBiH. Riječ je o 24.997.60 kg goveđeg gulaša u konzervama od 200 grama i 15.000 kg goveđeg nareska u konzervama od 150 grama. 

Raspodjela donacije vršena je na način da se 60 posto ukupnih količina roba dodijeli korisnicima svih javnih kuhinja, a 40 posto socijalno ugroženim građanima u općinama/gradovima u kojima nisu organizirane javne kuhinje.

Podsjećaju da je Crveni križ FBiH prethodno podijelio 900 paketa hrane i higijene koji su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu širom FBiH.

Crveni križ će i u budućnosti, u skladu sa svojom misijom i mogućnostima, nastaviti pomagati stanovništvu u potrebi, poručili su iz Crvenog križa FBiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom