Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost DF-a

Saopćenje

 

DF: Ako je SDP protiv Radića, zašto ne odbaci NiP-ovo zalaganje za HDZ-ov Izborni zakon

 

Jučerašnja komemoracija presuđenom ratnom zločinu u organizaciji HDZ-a jeste najbolji pokazatelj kakvu politiku HDZ vodi kada se iz Sarajeva nastoje da shvate i tolerišu njihove političke intencije.

 

Prisustvo delegata iz Doma naroda Federacije komemoraciji ratnom zločincu nije legitimno samo za HDZ. Nedavno se i lider "četvorke" Elmedin Konaković snažno založio za HDZ-ov model Izbornog zakona i takozvano legitimno predstavljane naroda, pri izboru delegata u Dom naroda FBiH i Predsjedništvo BiH.

 

Jučerašnje pozivanje na reakciju OHR-a Konakovićevih partnera iz SDP-a jeste izraz nemoći politike koja zapomaže. Umjesto da su svog lidera Konakovića kritikovali kada se zalagao za HDZ-ovo "legitimno predstavljanje", iz SDP ponavaljaju fraze o potrebi reagovanja OHR.

 

Demokratska fronta smatra da probosanskim opcijama, pa ni SDP-u, u cilju uklanjanja HDZ-a nije potreban OHR. Potrebno je naime nedopustiti da se u Sarajevu kreira narativ o nekakvom legitimnom predstavljanju kako to čini vođa "četvorke" Konaković. Dok se HDZ ne ukloni jasno je da će i dalje slaviti ratne zločince. Pitanje je samo hoće li to raditi ne samo u Mostaru nego i u Sarajevu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.