Stranačke aktivnosti     | 12.11.2020. 14:11 |

Saopćenje za javnost OO SDA Zenica

FENA Saopćenje

 

Prof.dr. Nezir Pivić je jedini izbor za Zenicu i Zeničane!

Životno djelo prof.dr. Nezira Pivića uistinu je i zanimljivo i fundament i polazišna linija u upoznavanju i poznavanju  neobično skromnog a uspješnog univerzitetskog profesora, što i jeste odličje istinskih i ozbiljnih stvaralaca, naučnika i onih ljudi koji se pozivaju na slovo znanosti te provjerenog i provjerljivog. Znanje i spoznaja takvim ljudima dopušta priliku da razborito promišljaju, razgovijetno i dobro govore te po pravdi djeluju.

Njegovo politička praksa je iskrena, umjerena, određena i motivirana isključivo ciljevima ostvarivanja općih interesa građana, kao takva proističe iz njegove načitanosti i rezultat je golemog i značajnog  iskustva.

Vrsno poznaje danjašnju stvarnost i svakom njegovom činjenju prethodi ciljno promatranje i vrlo savjesna analiza.

Iako se radi o mladom čovjeku, profesor Pivić Nezir ne ulazi u bitke uzdajući se u ratnu sreću, nego, poput vojnika sreće, stupa, siguran u svoju namjeru.

Žudeći za pravdom, a ne za moći, profesor Pivić na političkoj sceni figurira kao neko kome je prioritet uspostaviti nezavisnu javnu sferu, prije svega, civilnog društva i javnih medija. Preduvjet je, ipak, postojanje političke kulture u kojoj će narod pokazati da nije ravnodušan prema svemu što se naziva nasilje nad legalnim ili utvrđenim civilizacijskim normama.

Od Nezira Pivića, budućeg gradonačelnika Grada Zenice, možemo očekivati da vlada sobom i da pokaže dužnu brigu prema onima koji su mu povjereni; apsolutnu suzdržanost (koju je do sada pokazivao) i racionalnost sa sposobnošću maksimalne urgencije prema slabostima (možemo govoriti i o bolestima) ovog društva.

Iako od njega trebamo očekivati i tražiti puno, ne smijemo doći u priliku da mu nemamo šta dati. Čak ni ono što bi ovom našem društvu, bar, dostojanstvo moglo sačuvati.

Zbog toga moja podrška ide prof.dr. Neziru Piviću, kandidatu za Gradonačelnika Zenice.

Na predstojećim Lokalnim izborima, u nedjelju 15. novembra, jedini pravi izbor za Zenicu i Zeničane je prof.dr. Nezir Pivić, kojemu ću ja dati svoj glas za Gradonačelnika Zenice, a sve dobronamjerne sugrađane pozivam da to isto učine u nedjelju, i sačuvaju obraz i dostojanstvo naše voljene Zenice.

Mirsad Čizmo, zaljubljenik u Zenicu

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'