Stranačke aktivnosti     | 12.11.2020. 14:56 |

Saopćenje za javnost Građanske demokratske stranke BiH

FENA Saopćenje

GDS BiH poziva sve nadležne institucije u Bosni i Hrcegovini na opštu mobilizaciju u borbi protiv širenja korona virusa COVID-19 konačno uspostavljanje i javno prezentirane koordinacije na nivuo BiH.Pozdravljamo promjene u ponašanju pojedinih institucija i organa vlasti ali zahtijevamo 

takvu mobilizaciju koja  podrazumjeva osim operativnog povezvanja ključnih  medicinskih institucija i  njihovih kapaciteta u zemlji i  saradnju svih ministarstva  i agencija  kako bi  u ovim izvanrednim uslovima  djelovali efikasno i profesionalno i štitili javno zdravlje stanovništva. 

GDS BiH od prvog dana  proglašavanja  pandemije insistira na stručnom i odgovornom djelovanju nadležnih institucija i poštivanju svih mjera i preporuka koje mogu da doprinesu borbi sa korona virusom,uključujuči i najviše državne institucije i organe.

Najnovije informacije o broju testiranih,broju pozitivnih slučajeva,broju pacijenata u bolnicama i izolaciji i broju umrlih svjedoče o ozbiljnosti i težini  situacije.Suočeni smo sa  dramatičnim činjenicama da su ¸u drugi plan došli pacijenti koji imaju zdravstvene probleme sa različitim oboljenjima  i da su medicinski radnici preopterečeni u svim ustanovama.

Dobre vijesti o vakcinama daju nadu, ali i obavezu da se organizujemo   i da  dobro i pravovremeno  stvorimo uslove da svaki građanin ima pravo na besplatnu vakcinu i mogućnost da  zaštiti svoje zdravlje .

Učinimo sve da sačuvmo zdravlje,ekonomiju i socijalnu sigurnost.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'