Stranačke aktivnosti     | 13.11.2020. 11:13 |

Saopćenje za javnost stranke Narod i pravda

FENA Saopćenje

Nakon što je Travničanin Elvis Tarakčija objavio snimak iz kojeg se jasno vidi da ga kadrovi SDA Travnik pokušavaju vrbovati sa ciljem izborne krađe na jednom od biračkih mjesta u Travniku iz Naroda i Pravde pozvali su nadležne institucije da reagiraju po službenoj dužnosti kako bi se spriječila izborna krađa u Travniku ali i u drugim mjestima gdje se koristi isti model.

„Tražimo da nadležne institucije reagiraju i zaštite integritet izbornog procesa. Ovakvi pokušaji kojima svjedočimo u Travniku nisu izoliran slučaj već praksa koju koriste određene stranke sa ciljem krađe glasova. Imamo svjedočenja iz mnogih drugih mjesta da se koristi isti model, a osim policijsko-pravosudnih institucija u sve bi se morala uključiti i Centralna izborna komisija BiH“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Iz ove stranke navode kako će insistirati da se krivično procesuiraju svi pojedinci koji na bilo koji način budu učestvovali u izbornoj krađi.

„Nažalost, do sada se procesuiralo vrlo malo slučajeva izborne krađe, ali ćemo insistirati da u budućnosti svi ovakvi slučajevi budu procesuirani. To je upozorenje za sve da će krivično odgovarati i da ih stranke neće moći ni htjeti zaštititi od krivične odgovornosti“, kažu iz Naroda i Pravde.

Učešće SDA u pokušaju izborne krađe, dodaju iz Naroda i Pravde, je jasno upozorenje svima, posebno biračima, da se radi o jednoj uskoj grupi ljudi koja je spremna počiniti sve nepravilnosti i pogaziti sva moralna načela da bi zadržala pozicije.

„Tužno je vidjeti na šta se danas svela SDA, ovo je samo još jedan u nizu dokaza da ne postoji moralni princip kojeg SDA nije pogazila. Dok nas pozivaju na jedinstvo u Srednjoj Bosni, bezočno nas pokušavaju pokrasti, dok se pozivaju na interes naroda - pokušavaju pokrasti glasove tog istog naroda. Sa ovakvim pojavama, sa krađom, manipulacijama i prevarama nismo i nikad nećemo praviti kompromis. Jedinstvo sa SDA podrazumijeva pristanak na sve pobrojano. Mi na to ne možemo pristati i vjerujemo da na to neće pristati ni birači koji danas imaju zdravu alternativu ovakvim pojavama. Ovakvi postupci izazivaju smutnju, a smutnja nered i bezvlašće za koje će biti odgovorni oni koje stoje iza krađa i prevara“, kaže se na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!