Bosna i Hercegovina     | 13.11.2020. 12:40 |

VMBiH - Izbor NVO za uslugu zbrinjavanja stranaca žrtava trgovine ljudima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o kriterijumima za izbor jedne ili više nevladinih organizacija kojima će se rasporediti sredstva tekućeg granta „Smještaj za strance žrtve trgovine ljudima“ za 2020. godinu.

Riječ je o 70 hiljada KM osiguranih Zakonom o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu na poziciji ,,Tekući transferi i grantovi - grantovi neprofitnim organizacijama - Smještaj za strance žrtve trgovine ljudima.“

Ministarstvo sigurnosti BiH na svojoj veb stranici i u tri dnevna lista objavit će javni poziv za izbor jedne ili više nevladinih organizacija koje će vršiti uslugu smještaja i zbrinjavanja stranaca žrtava trgovine ljudima.

Kriterijumi definisani ovom odlukom, između ostalog, uključuju podatke o smještajnim kapacitetima, zaposlenom osoblju i sigurnosnom aspektu skloništa, kao i vrstama usluga koje se pružaju  za smještaj strancima žrtvama trgovine ljudima.

Odluka je donesena u skladu sa Zakonom o strancima i Pravilnikom o zaštiti stranaca žrtava trgovine ljudima, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana