Stranačke aktivnosti     | 13.11.2020. 20:04 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Sarajevo 13.11.2020. godine

MEDIJIMA

 

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Završno obraćanje Ajnadžića: U nedjelju dosljedno i s karakterom do temelja pospremamo četvorku

 

 

Kandidat Stranke demokratske akcije i aktuelni načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić pred predstojeće lokalne izbore koji će biti održani u nedjelju 15. novembra održao je završno obraćanje građanima. Ajnadžić  je naglasio između ostalog da je u prethodne godine realizovao niz projekata, te da je svoj izborni program koncipirao kao nastavak razvoja ove lokalne zajednice.

 

Obraćanje Ajnadžića prenosimo u cjelosti:

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

stigli smo do kraja kampanje za lokalne izbore 2020. godine, a koji će se održati u nedjelju 15. novembra. Kao što vam je poznato prošle sedmice sam dobio pozitivan nalaz na COVID-19 i nakon višednevne borbe uspio savladati ovaj opasni virus. Poučen iz vlastitog iskustva, prije svega želim Vam uputiti apel da čuvate sebe i druge i poštujete mjere jer nijedni izbori, niti bilo koja funkcija nisu vrijedni ljudskih života. Barem meni i ovo govorim kao Vaš komšija i iskreni prijatelj.

 

S druge strane, u nedjelju odlučujemo i kakvu općinu Centar želimo. Onu u kojoj se na svakom koraku i u svakoj oblasti vidi veliki zamah napretka i prosperiteta ili onu koja će kroz budžetske stavke poslužiti kao osvetnički poligon međustranačkih borbi. Zbog toga Vas pozivam da izađete na izbore i podržite kandidate koji su na Vas ostavili najbolji dojam sa svojim izbornim programima, ponovno uputivši apel da distancom i zaštitnom opremom sačuvate prije svega vlastito zdravlje i zdravlje drugih ljudi.

 

Ovu kampanju obilježili su niski udarci i vjerovatno korištenje najprizemnijih konstrukcija kako bi se prevashodno pokušali oblatiti protivkandidati. Ja u tome nisam učestvovao i na to sam ponosan, niti sam koristio takvu retoriku. Moj izborni program sa izvještajem građanima su jasno predstavljeni sa detaljnom vizijom daljnjeg napretka.

 

Za razliku od protivkandidata koji su se u, nerijetko agresivnim istupima, pogubili i počeli obećavati ono što je u općini Centar već realizovano, Izborni program mene kao kandidata na jednostavan način pokazuje sliku ove lokalne zajednice 2024. godine. Općine sa više zelenih površina, uređenim trgovima i parkovima, dječijim i sportskim igralištima, utopljenim objektima i uređenim fasadama, riješenim pitanjima vodosnabdijevanja i gasifikacije, modernim parkinzima i saobraćajnicama, sa uslovima u školskim objektima dostojnim evropskih metropola, podrškom učenicima i studentima, porodiljama, penzionerima, socijalno ugroženim kategorijama, boračkoj populaciji, vraćanju kulture i sporta na mjesta koja im i pripadaju, savremenom općinskom administracijom koja će pružiti najbolju uslugu našim građanima, privrednicima i potencijalnim investitorima.

Sav Izborni program je koncipiran kao kontinuitet već započetih projekata.

 

U proteklih mjesec dana iskorišteno je i više nego dovoljno prostora da se svaki projekat ponaosob opiše i naši napori su bili, za razliku od drugih, usmjereni ka tome.

 

Ni u završnom obraćanju neću koristiti riječi i termine mojih protivkandidata i nekih lidera političkih partija koji su u nedostatku argumenata osim napada na mene lično pokazali i elementarno nepoznavanje nadležnosti i funkcionisanja lokalnih zajednica.

 

Dakle, vodio sam dostojanstvenu kampanju za razliku od njih, a pogotovo gospodina Mandića, iako je do prije kandidature pričao hvalospjeve o meni, zvao me, pitao za mjesto u administraciji.

 

Gospodo, od dana kada sam objavio kandidaturu dobio sam stotine poruka i molbi da objavim njegove eksplicitne fotografije koje su došle u tim porukama. Iako su me uvjeravali da to objavim, rekao sam da je to privatni život, u to ne ulazim, i da će načelnik Centra biti onaj koga građanke i građani odaberu uz opasku da je Sarajevo grad za svakoga! Dobio sam na desetine njegovih izjava o rahmetli Aliji Izetbegoviću, o Bošnjacima, o tome kako ovo više nije njegovo Sarajevo, kako je nedopustiv broj džamija, kako gubimo multikulturalnost. Niti sam, niti ću šta objaviti, to nije ponašanje prikladno generalu najčasnije Armije Republike Bosne i Hercegovine! 

 

Ja sam čak u jednom momentu stao u njegovu zaštitu, ne želim da mu neko crta metu na čelu. Ali da zna javnost, metu mu je ponajviše crtala družba iz NiP-a, odnosno Dino Konaković putem svojih ultra lijevih i ultra desnih portala, te botova koji se finansiraju iz crnih izvora. Ovo su informacije iz NiP-a.  Niko iz SDA to nije radio, a da ja znam. Gospodine Mandiću, neka nama i Bošnjaka i džamija i crkava i sinagoga. Takvi kao ti, prevareni Jugosloveni, su nam već krojili živote i državu pa se desilo šta se desilo. 

 

Danas ste se udružili sa onima koje i američka administracija naziva ultra desnicom samo da biste uzeli vlast. Znam ja da SDA nije idealna, ali idemo tu priču usmjeriti na pojedince. Uradio sam na stotine projekata, radit ću i dalje, to je moje opredjeljenje. 

 

Bahati slogani Pospremanje, Iz temelja i najsmiješniji SDP-ov Dosljedno, s karakterom ne plaše nas! Ovaj narod ništa više od ljudi ne može uplašiti. Zato vas molim, da znate, udružile su se četiri stranke i sva njihova infrastruktura da pobijede samo jednog čovjeka, Nedžada Ajnadžića!

 

15. novembra ćemo pospremiti četiri stranke, demokratski ih srušiti do temelja. A sve to dosljedno, s karakterom!

 

VIDEO NEDŽAD AJNADŽIĆ: https://www.youtube.com/watch?v=xkEyp2WrKBo

VIDEO VELIJA KATICA: https://www.youtube.com/watch?v=CAHRiKwfCfw

 

Služba za informisanje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'