Bosna i Hercegovina     | 14.11.2020. 13:58 |

Mahmutbegović uputila saučešće povodom smrti Hasana Muratovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Povodom smrti profesora emeritusa Univerziteta u Sarajevu, Hasana Muratovića, prvog poslijeratnog premijera Bosne i Hercegovine, te nosioca brojnih istaknutih političkih, privrednih i akademskih dužnosti, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je pismo saučešća porodici Muratović, te njegovoj rodbini i prijateljima.

- Duboko smo ožalošćeni vijesću o smrti profesora Muratovića, koji predstavlja nenadoknadiv gubitak za Bosnu i Hercegovinu i naše društvo. Kroz decenije predanog rada u akademskom, privrednom i političkom životu, profesor Muratović ostavio je neizbrisiv trag u novijoj historiji naše domovine. 

Svoje znanje, sticano obrazovanjem od Ljubljane, preko Sarajeva do Beograda, kao i iskustvo stečeno u visokoškolskom obrazovanju i privredi, profesor  Muratović je nesbično utkao u Bosnu i Hercegovinu, u njezine institucije, državne i političke, ali i privredne, ispisujući tako svojim životom najvažnije uporne tačke za izgradnju državotvornosti svake zemlje. 

Njegova mudrost i savjeti će nam nedostajati, no njegove poruke i životni primjeri moraju ostati svjetlo koje ćemo slijediti na putu izgradnje bolje Bosne i Hercegovine, za koju se on svim svojim bićem borio. Porodici i prijateljima upućujem izraze iskrenog saučešća, uz duboko uvjerenje da mogu biti ponosni na veliko djelo profesora Muratovića - navodi se u pismu saučešća potpredsjednice FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana